EK hits top 10

Nog luttele uurtjes te gaan en dan staat Nederland na 7 jaar afwezigheid weer aan de aftrap van een eindtoernooi. De laatste keer dat we aan een EK deelnamen is alweer 9 jaar geleden. Voor de laatste overwinning op een EK moeten we zelfs terug naar 2008.

Tijdens de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen Roemenië was van de huidige selectie alleen Maarten Stekenburg aanwezig. De keeper stond zelfs in de basis omdat Van der Sar gespaard werd. Een andere talent volle keeper uit die periode is Pino jr. Van Doornik in die tijd keeper van SC Hoevelaken 1. Op dat moment ook bekend als de Gijs Staverman van Hoevelaken. Een naam die de muziekliefhebber des tijds te danken had aan zijn prachtige paardenstaart. Een beter persoon om de Top 10 – EK-playlist mee samen te stellen is er dus niet.

10. Danny Lukassen & Supporters van Oranje – ’t Huis van Oranje
Of we dit nummer net als zijn hit “Ajax is kampioen” over 20 jaar nog draaien. Ik denk het niet. Maar één EK-tje kan hij zeker mee.

9. Nog effe – Voor Nederland
De band “Nog effe” wij hadden er nog nooit van gehoord, en op veel air time in café Lobbes hoeven ze na dit EK ook niet te rekenen.

8. Wesley Sneijder, Charly Lownoise & Mental Theo – Koning TOTO dit EK
Ronald de Boer maakte met Nienke Plas een waardeloze EK track. Wesley Sneijder doet het met Charley Lownoise en Mental Theo stukken beter.

7. Wolter Kroes & STUK – Viva Hollandia 2021
Ieder toernooi brengt Wolter Kroes weer een nieuwe versie van Viva Hollandia uit. Dit is zeker niet zijn beste variant maar hij verdient wel een plek in deze top 10.

6. André Hazes jr. – Wij Zijn Oranje
Beter dan zijn vader zal het nooit worden maar eerlijk is eerlijk met “Wij zijn Oranje” zet Hazes jr de familie traditie van oranje hits goed voort.

5. Gerard Joling & Jeroen van der Boom – Alles Op Oranje
Hitjes knallen, laat dat maar aan “Geer” over. Dat de te serieuze Van de Boom ook mee zingt nemen we maar even voor lief.

4. André Hazes – Wij houden van Oranje
Nee, uiteraard is deze oranje hit niet voor dit EK geschreven. Maar in een lijstje met EK hits mag de koning van de oranje krakers niet ontbreken.

3. Opgeblazen & Wilbert Pigmans – De Toreador (Oh Oh Oranje)
Zomers, zwoel en swingend. Een heerlijke plaat om met de bezopen kop op mee te lallen.

2. Donnie & Frans Duijts – De Leeuwendans (Klaar Voor De Aftrap)
Frans en Donnie boekte met de hit “Frans Duits” al succes. Ook hun oranje parodie blijft lekker hangen.

1. Outsiders, Django Wagner & Poke – Oranje Team (Holland Hup)
Net als op de tweede plaats vinden we op plek één een lekker combinatie van smartlappen en rap. Maar Django en Poke wekken door hun samenwerking met hardstyle dj Outsiders meer strijdlust op. En dat kunnen we dit EK wel gebruiken. Daarom met een teen lengte voorsprong op 1 “Oranje Team (Holland Hup)”.