SCH Open 2018

Voorbeeld

Alle kritieken op SCH-open 2017 heeft Frits van Dijk ten harte genomen en antwoord met een dijk van een toernooi (woordgrap).

Wie niet beter wist zou denken dat de primier league of darts afgelopen zaterdag op Kleinhoven was neergestreken. Op gespannen wijze wierpen 50 deelnemers hun metalen speertjes richting het bord. Meestal raak maar ook de houten achtwand werd regelmatig getroffen. Het zal de spanning zijn geweest.

Naar mate de middag vorderde en het ene na het andere teleurgestelde koppel zijn koffers kon pakken werden de kanshebbers voor de titel langzaam zichtbaar. De halve finales kenden dan ook geen verrassingen.

Triple 20 tegen De Konfijtjes
Frits van Dijk en Frans van den Berg – Dennis de Haas en Niels Kok

DC GIBH tegen Raya
Jurrit van Essen en Mitch van Breugelen – John Kok en Edwin de Jong

De halve finales kende wel een verrassende uitslag. Dat De Haas en Kok vrij gemakkelijk naar de finale door stroomde was voor vele geen grote verrassing. Maar op dat zelfde moment kwam titel favoriet Jurrit met zijn maat Mitch in de problemen toen John Kok knap 32 uitgooide (dubbel 8, dubbel 8). Met deze fraaie worp kwam team Raya op voorsprong en konden zij zelf gaan gooien voor de wedstrijd.

Deze sensatie bleef ook bij het publiek niet onopgemerkt en onder leiding van Richard ‘The Hammer’ Timmerman begon het publiek zich achter de underdog te scharen. De enorme steun gaf het duo vleugels en wat niemand had kunnen voorspellen gebeurde. De Jong kreeg een vol vuistje voor dubbel 7. Met zijn eerste pijl was het meteen raak. Het massaal naar baan 1 getrokken publiek was in extase. Het ene na het andere lied werd door The Hammer ingezet. Als volleerd dirigent kreeg hij het publiek op de banken.

Bij het aankondigen van de finale kon spreekstalmeester Sven van de Heuvel zich nauwelijks nog verstaanbaar maken.

De klanken van ‘Amsterdam is poep op de stoep’ galmde door de zaal en Niels Kok en Dennis de Haas betraden de kolkende arena. Gevolgt door Eye of the tiger, ook team Raya kwam nu op uit de coulisse.

De eerste leg betekende direct een break en team Raya kwam snel op voorsprong. Lang kon er niet van de voorsprong genoten worden want De Konfijten maakte knap gelijk. Dit zelfde score verloop herhaalde zich in leg 3 en 4. Team Raya had de gelijkmaker dit keer kunnen voorkomen maar dubbel 10 werd niet gevonden. Niels ‘neuk’ Kok wiens bijnaam doet vermoeden dat hij sterk is het afwerken was in deze finale de aangever. De Haas die in het dagelijksleven actief is als zeeman keek al menig piraat recht in de ogen, het uitgooien van een dubbel brengt hem zodoende niet van zijn apropo. Nadat De Haas de stand al 2 keer gelijk wist te trekken was hij ook in leg 5 en 6 de gevierde man.

Het missen van dubbel 10 om 3-1 te maken bleek een te grote klap voor team Raya dat met 4-2 net naast de titel greep.

Onder luid gezang van volgepakte kantine hielden Niels Kok en Dennis Haas de Frits van Dijk bokaal hoog boven het hoofd.

 

Details

Datum Tijd Toernooi Seizoen
20-01-2018 11:00 Supported tournaments 2018

Locatie

Kleinhoven

Prestaties

Speler 180'er 101-120 check 121-160 check 160-167 check 170 check 9-darter
Totaal000000