Speeldata uitgestelde halve finales bekend

Afgelopen weken was er veel commotie om en rond de wedstrijd Café Lobbes – Majestic Five 2, dit omdat Majestic Five geen acte de presence gaf tijdens de afgesproken speelavond. Maar de kogel is inmiddels door de kerk, en nieuwe data voor de halve finales zijn op de agenda gezet.

Raymond Buis: “Als bakker aan huis weet je dat de wekker vroeg gaat, ook op vrijdag morgen. Wil dus nog weleens een avondje Lobbes overslaan. Maar als er gegooid moet worden maak ik graag een uitzondering. Ook de bewust avond. Ik stond ruim 1,5 uur warm te gooien toen ik een push bericht kreeg in de HDO-app met daarin het verzoek om de wedstrijd uit te stellen. Alles Lobbes zijnde hebben we direct bezwaar aangetekend.”

Nadat Lobbes naast een krachtig verhaal legde Café Lobbes een screenshot van het app-verkeer met Majestic als bewijsmiddel op tafel. Hier stonden de afspraken zwart op wit en kon Pino sr als onafhankelijke strafpleiter niets anders dan een reglementaire 6-0 in het voordeel van Lobbes uitschrijven.

Deze overwinning bezorgd Café Lobbes de eerste plaats in de poule, zij komen in de halve finales uit tegen de Wiekwerpers.

Halve finales

De halve finales worden als volgt gespeeld. Een heen wedstrijd bestaande uit 2 singels en 1 koppel partij en een terug wedstrijd waar ook 2 singels en een koppel partij worden gespeeld.

14 april

Café Lobbes – Wiekwerpers

16 april

Majestic Five 1 – ’t Kreugje 2

22 april (judgment night)

Wiekwerpers – Café Lobbes
’t Kreugje 2 – Majestic Five 1

Beide terug wedstrijden worden op 22 april gespeeld en zullen live worden uitgezonden. Wanneer een wedstijd in 3-3 (sets) eindigt zal er 1 beslissende singel leg gespeeld worden.