Media zet HDO aan het denken

Zowel op internet als in de krant sprak de media vol lof over de opening van de HDO. Ter gelegenheid van deze opening werd een toernooi gespeeld. Ook deze werd positief ontvangen. Zowel media als deelnemers waren te spreken over de opzet.

Het toernooi fungeerde als try-out voor de competitie, zodoende heeft de HDO de competitie opzet terug op de ontwerptafel gelegd. Door de nieuwe inzichten heeft de HDO besloten ook in de competitie te spelen om legs van 301. En ipv 3 wedstrijden zullen spelers 4 wedstrijden per avond spelen.

Bekijk gehele competitie opzet.

Door het uitvallen van een aantal spelers zijn er nog plaatsen beschikbaar tijdens de eerste speelronde op 22 maart. Voor deelname neemt contact op.

Jeroen Taat wint openingstoernooi

Gister avond werd in de Slag een darttoernooi gespeeld ter ere van de officiële opening van de HDO. Verdeeld over 6 poules speelde 30 darters voor een plaats in de knock-outfase. Over het algemeen werd er aardig gegooid al was het niveau niveau per poule erg wisselt. In de poules onderling waren de spelers aan elkaar gewaagd.

De volgende spelers wisten in hun poule de eerste plaats te pakken. Dennis Willemse, Jeroen Taat, Dave Geurtsen, Jeroen van Dijk, Maarten Jan Berkhof en Frank van de Brink. Opvallend is dat de helft van de groepshoofden geen Hoevelakense roots heeft. Want van alle deelnemers waren er slechts 4 die geen verleden in Hoevelaken hebben. Ook Walter Pulle uit Vathorst bereikte als beste nummer 3 de volgende ronde. Dat Dave Geurtsen in een poule met Van den Hoeven en Pulle aan kop ging was een grote verrassing. En ook Jeroen van Dijk presteerde knap. Op toernooien laat Van Dijk doorgaans niet zijn beste spel zien. Maar in de poule des doods wist hij dit keer wel te overtuigen.

Achtste finales

Ook in de achtste finale was Van Dijk één van de opvallendste spelers met een hoogste score van 180 tegen Andrew Vincent. Henrico van de Poll schakelde Berkhof uit en was daarmee de grootste verrassing.

Kwartfinales

Het avontuur eindigde voor Henrico in de kwartfinale. Dave Geurtsen liet zien dat zijn eerste plaats in de poule geen toeval was en plaatst zich voor de halve finale door 2-1 met Henrico af te rekenen. Ook Dennis Willemse won zijn kwartfinale partij met 2-1 tegen Bastiaan Florijn. Verder wisten ook Taat en Van den Hoeven een kwartfinale partij te winnen.

Halve finales

In de halve finale had Dennis Willemse een moeilijk tegen Dave Geurtsen. Willemse had via 2 titelkandidaten (Julsing en Florijn) knap de halve finale bereikt maar wist zich geen houding te geven tegen de op papier mindere Geurtsen. Geurtsen speelde een mentaal spel en kwam brutaal op een 0-1 voorsprong. Net op tijd wist Willemse zich te herpakken en boog de achterstand om naar een 3-1 overwinning.

In de andere halve finale speelde Milan van den Hoeven en Jeroen Taat tegen elkaar. De twee waren aan elkaar gewaagd maar waar Jeroen Taat naarmate het toernooi vorderde steeds beter ging spelen begon Van den Hoeven iets af te zakken. Het zou goed kunnen alcohol hierin een rol speelde. Een 2-1 achterstand wist Van den Hoeven niet meer weg te poetsen en Taat ging met 3-1 door naar de finale.

Tijdens een wedstrijd om de 3de plaats wist Milan van den Hoeven nog wel af te rekenen met Dave Geurtsen en belande zo nog net op het podium.

Finale

Dat amusement tot de USP’s van de HDO behoort was tijdens de finale wederom te zien. Net als tijdens de presentatie voorafgaande aan het toernooi werd de zaal vol geblazen met rook. En de finalisten kwamen onder luid gejuich op in de rook. Dennis Willemse genood duidelijk door voorkeur van het publiek. Maar Jeroen Taat uit Vathorst vatte het sportief op dat het publiek hem liever niet met de beker uit het hol van de leeuw zag vertrekken. Sterker, hoe meer het publiek zich tegen hem keerde hoe beter hij ging spelen. Snel kwam Taat op een 0-2 voorsprong. Willemse kon in de finale wel mee met het hoge niveau van Taat. Volkomen verdient kwam Willemse terug kwam tot 1-2. Het publiek had graag gezien dat het op een beslissende leg was aangekomen. De 0-2 achterstand was voor Willemse echter te groot om volledig terug te komen. Ook toen hij voor de wedstrijd kon gooien bleef Taat koel en besliste de finale met 1-3.

De prachtige darts avond is veel belovende voor de competitie die 22 maart zal starten. Al ziet het publiek dan liever dat de beker in Hoevelaken blijft.

Eindstanden groepsfase:

Poule 1
Dennis Willemse
Tom Bos
Henrico van de Poll
Erik Niemeijer
Sven van den Heuvel

Poule 2
Jeroen Taat
Niels Kok
Maarten Julsing
John Kok
Paul Godhelp

Poule 3
Dave Geurtsen
Milan van den Hoeven
Walter Pulle
Tobias van Eijs
André van de Bunt

Poule 4
Jeroen van Dijk
Bastiaan Florijn
Arjan Timmer
Edwin de Jong
Tim Vaarkamp

Poule 5
Maarten Jan Berkhof
Fabian Bezembinder
Andrew Vincent
Jordy Ruitenbeek
Jarick van den Heuvel

Poule 6
Frank van den Brink
Kees Vaarkamp
Sander van der Horst
Pepijn Bezembinder
Willem Brons

Uitslagen knock-outfase:

Achtste finale:
Dennis Willemse 2 -1 Maarten Julsing
Niels Kok 1 – 2 Bastiaan Florijn
Dave Geurtsen 2 – 0 Kees Vaarkamp
Maarten Jan Berkhof 1 – 2 Henrico van de Poll
Jeroen Taat 2 – 1 Walter Pulle
Jeroen van Dijk 2 – 0 Andrew Vincent
Frank van de Brink 0 – 2 Milan van den Hoeven
Tom Bos 1 – 2 Fabian Bezembinder

Kwartfinale:
Dennis Willemse 2 -1 Bastiaan Florijn
Dave Geurtsen 2 – 1 Henrico Van de Poll
Jeroen Taat 2 – 1 Jeroen van Dijk
Milan van den Hoeven 2 – 0 Fabian Bezembinder

Halve finale:
Dennis Willemse 3 -1 Dave Geurtsen
Jeroen Taat 3 – 1 Milan van den Hoeven

3e/4e plaats:
Dave Geurtsen 0 – 2 Milan van den Hoeven

Finale
Dennis Willemse 1-3 Jeroen Taat

De HDO maakt het waar!

Al sinds de opening blaast de HDO hoog van de toren. Ze zouden het darten in Hoevelaken wel even op de kaart zetten. Dus de verwachtingen waren hoog gister avond tijdens de ‘Grande Opening’ van de dartsbond.

Het massaal toegestroomde publiek zag hoe Sportcafé de Slag was omgetoverd tot een ‘darts center’. En ook de lokale media was aanwezig om te zien hoe de bond zich presenteerde. Edwin de Jong deed het openingswoord het zei het volgende:

“Wij zijn de HDO, de Hoevelaken Darts Organisation en zijn ontstaan doordat we met een aantal jongens de handen bijeen hebben gestoken om een dartscompetitie op te zetten in Hoevelaken. Met als doel het darten terug te brengen naar de kroeg en het darten zo terug te geven aan de gewone burger.”

Verder liet De Jong weten dat de bond zich inzet voor de ‘mindere goden’ en men geen 180’ers hoeft de verwachten. De HDO zal deze spelers de kans bieden om te acteren binnen een topsportklimaat.

Vervolgens nam Milan van den Hoeven het woord. Hij bedankte de sponsoren, Niemeijer Amersfoort, Stukadoorsbedrijf Geurtsen, Sportcafé de Slag en BebrO. Ook toonde hij de trofee waar vanaf 22 maart tijdens de Hoevelaken Darts Masters om gestreden word.

Toen Andrew Vincent de microfoon ten handen nam volgende het hoogte punt van de presentatie. De Slag werd vol geblazen met rook en muziek schalde door de speakers. Over de muziek heen kondigde Andrew de voorzitter aan. “Some people dream about gold, some people talk about silver but we wait in proud to Brons. Johnny ‘the chairmen’ Brons!” Jan Brons doemde op uit de mist. De kerst verse voorzitter wierp de symbolische eerste pijl namens de club en wenste de spelers veel 180’ers toe.

De presentatie kwam hiermee ten einde en werd vervolgd door een darttoernooi. Het publiek was uitgelaten door de spectaculaire opening en de HDO heeft alle verwachtingen waar gemaakt.

Bekijk de beelden van de opening via Facebook!

Martin Schreuders zet handtekening

De HDO is al geruime tijd op zoek naar een partner die de organisatie kan voorzien van professioneel darts materiaal. Al snel bleek dat de dartshops niet in de rij stonden om de organisatie tegemoet te komen. Hier kwam verandering in toen hoofd sponsorcommissie Martin Schreuders de taak in zijn portefeuille op nam. Tijdens onderhandelingen hanteerde Schreuders de koe strategie, kaken op elkaar. Zijn terug houdende onderhandelingsmethode bleek een pijl in de roos. Verschillende shops boden zich aan als vaste materiaal leverancier. Maar Schreuders bleek kritisch en wees enkele grote partijen de deur. “De HDO staat in de kinderschoenen het voelt voor ons goed om te werken met een partner die in het zelfde schuitje zit. We willen samen groeien”. Een week voor de officiële opening was het dan zover. In alle ontspanning tijdens zijn krokusvakantie zette Schreuders zijn handtekening onder een aanbieding van 123darts. “Het gevoel was goed dus financieel waren we er snel uit” sprak Schreuders.

“The Warrior” mist opening

Een ongelukkige Robert Withaar de Jong mist het Kick Off Event door een sleutelbeen blessure. Vorige maand maakte de darter de keuze om voortaan met links te gaan gooien. Een goed besluit want zijn voorbereiding naar het Kick Off Event verliep voortvarend. Tot hij afgelopen week zijn sleutelbeen brak, uitgerekend die van zijn nieuwe werparm. Of Withaar op tijd fit is voor de start van de Masters is nog onzeker, wel is zeker dat hij het Kick Off Event mist.

Naar een vervanger hoefde het razend populaire HDO niet lang te zoeken. Van alle gegadigden koos het bestuur unaniem voor André van de Bunt. Een logische keuze want Bunt is een zelfde type speler. Bunt zelf reageert: “Robert is een goede collega darter van me. Maar je bent ook sportman dus na de mededeling dat Withaar uit was gevallen zag ik direct kansen.”

Na het Kick Off Event starten de Hoevelaken Darts Masters. Of André van de Bunt zich ook mag op gaan maken voor dit toernooi is nog niet bekend. Er lopen gesprekken tussen de bond en Van de Bunt.

Spelersprofielen:
Robert Withaar de Jong
André van de Bunt

De Jong eerste triple

Martin Schreuders hoofd van de sponsorcommissie geniet momenteel van een zonnige vakantie in op Filipijnen. ‘The cold food is to hot and the hot food is to cold. Maar verder maak ik het goed.’ zo liet Martin vanaf zijn vakantie adres weten. Verder gaf hij ook aan totaal momenteel totaal niet met sponsor-deals bezig te zijn. Tot Martin terug is neemt Edwin de Jong zijn taken over. Dit lijkt hem op het lijf geschreven. Pas twee weken neemt hij de taken van Schreuders over en hij heeft nu al zijn eerste triple te pakken.

Niemeijer Amersfoort

Erik Niemeijer tekende als eerste een contract. Niemeijer is al 25 jaar betrouwbaar partner in de voedingsindustrie. Hij richt zich met zijn bedrijf op specialistische bedrijfskleding.

Niemeijer: “Ik heb zelf helemaal niets met darten maarja je gunt zo’n jonge wat.”

De Slag

Het kon eigenlijk niet uitblijven met sportcafé de Slag (thuishaven van HDO) heeft zich als sponsor gemeld.

Hans Root: “Zo lang die jongens hier hun natje komen nuttigen kan er wel een bordje vanaf.”

Stukadoorsbedrijf Geurtsen

Een begrip in Hoevelaken. Een klein bedrijf dat staat voor persoonlijk contact en snelle afspraken. En precies op die wijze kwam ook de sponsordeal tot stand.

Dave Geurtsen: “Voor zo’n club moet je gewoon wat over hebben!”

Opzet competitie

De opzet van de Hoevelaken Darts Master, de officiële competitie van de HDO, is bekend gemaakt. Na lang puzzelen zijn De Haas en De Jong het eens geworden over het competitie format.

Het format waar de heren voor gekozen hebben vraagt wel om extra capaciteit. Daarom heeft Maarten Julsing (innovatie- en materiaalmanager) opdracht gegeven aan een Poolse leverancier om drie extra banen te laten ontwikkelen.

Hier vindt u het complete competitieformat!

De Slag gaat voor darts

Na het sluiten van zwembad de Slag was uitbater Hans Root zoekende naar een nieuw concept om klandizie te werven. In eerste instantie zette Root al zijn geld in op een shisha lounge. Een opmerkelijke keuze voor een horeca etablissement in Hoevelaken. Het grote succes bleef dan ook uit.

Maar prompt viel dartsbond de HDO bij Hans in zijn armen. In zijn open armen kunnen we wel zeggen. En deze vis wil Root niet meer laten ontsnappen. Alle chill-zones met waterpijp mogelijkheden zijn inmiddels vervangen voor dartsbanen. En de fancy ledstrips hebben plaats gemaakt voor klassieke lantaarns. De metamorfose is nog niet 100% voltooid. En dat is met name te merken aan de muziek keuzes van Root. Met hiphop tunes en teksten als “ik ging slapen met een doezoe werd wakker met een ton” leken de darters weinig te kunnen. Maar dit zal een harmonieuze samenwerking zeker niet in de weg staan aldus de HDO.

Geslaagde eerste avond

Gister avond hebben de leden van de HDO alvast kunnen ruiken aan de sfeer van hun competitie die over enkele weken van start gaat. Een hand vol fans zag hoe de spelers hun eerste vrije trainingstoernooi afwerkte. Het niveau was nog niet dusdanig indrukwekkend maar bij wijlen was te zien dat de HDO spelers van kwaliteit in huis heeft. Met als absolute hoogte punt een 79 finish van Dave Geurtsen.

Uitslagen poulefase:

Poule A:
Erik Niemeijer 1 – 2 Peter van de Weerd
Jimmy Geurtsen 0 – 2 Milan van den Hoeven
Erik Niemeijer 0 – 2 Jimmy Geurtsen
Peter van de Weerd 0 – 2 Milan van den Hoeven
Peter van de Weerd 0 – 2 Jimmy Geurtsen
Milan van den Hoeven 2 – 0 Erik Niemeijer

Poule B:
kay-Arne Kamphuis 1 – 2 Dave Geurtsen
Edwin de Jong 2 – 0 Dennis de Haas
kay-Arne Kamphuis 1 – 2 Edwin de Jong
Dave Geurtsen 0 – 2 Dennis de Haas
Dave Geurtsen 1 – 2 Edwin de Jong
Dennis de Haas 2 – 1 kay-Arne Kamphuis

Halve finales winnaars:
Dennis de Haas 2 – 1 Milan van den Hoeven
Edwin de Jong 2 – 1 Jimmy Geurtsen

Halve finales verliezers:
Dave Geurtsen 2 – 0 Erik Niemeijer
Kay-Arne Kamphuis 2 – 1 Peter van de Weerd

Finale winnaars:
Edwin de Jong 2 – 0 Dennis de Haas

Finale verliezers:
Kay-Arne Kamphuis 2 – 1 Dave Geurtsen