HDO laat speeldata ongewijzigd

Op 7 juni staat speelronde 7 op het programma. Maar door de afwezigheid van enkele prominente spelers overwoog de HDO om de speelronde te verzetten. Tournament Director Milan van den Hoeven en Event Manager Niels Kok zaten om de tafel met enkele leden van de HDO maar een geschikte datum werd niet gevonden. De data voor de laatste speelronde blijven dus ongewijzigd. Op 31 mei, 7 juni en 14 juni zullen de laatste 3 speelronde plaats vinden. Niels Kok heeft aangegeven dat hij de mogelijkheden zal bekijken om het seizoen met een BBQ af te sluiten. Vrijdag 12 juli de lijkt hiervoor de meest voor de hand liggende datum.

Willemsen grijpt laatste strohalm

De Hoevelaken Darts Master bestaat uit 8 speelrondes waarvan alleen de 5 beste resultaten mee tellen in de eindstand. Al 4 keer behaalde koploper Timmer 10 punten of hoger. Met een goed resultaat in speelronde 5 kon hij een rode loper richting de titel uitrollen. Het was vrijdag misschien wel de laatste kans voor Dennis Willemsen en Bastiaan Florijn om de achtervolging op Timmer in te zetten.

Poule 1

Met 3 tegenstanders uit de top 6 had Withaar had zwaar getroffen. Toch wist “The Warrior” twee maal een leg tegen Niels Kok te pakken. Kok die de laatste tijd veel last heeft van trillende handen wist als 2de speler Arjan Timmer te verslaan. Alleen met een overwinning op De Jong kon Timmer voorkomen dat hij voor het eerst geen poule winnaar zou worden. De Jong begon de laatste en beslissende leg met 125 en 136. Met zijn 7de pijl had hij de wedstrijd via tops kunnen beslissen, maar de zenuwen weerhielden hem. The Heat kwam terug en bleef koel in de afronding.

Timmer (9)
De Jong (8)
N. Kok (6)
Withaar de Jong (2)

Poule 2

De Haas die vorige speelronde geen leg afstond leek op papier wederom een makkelijke avond te krijgen. Marco Boute dacht hier anders over en wist De Haas tot 2 keer toe te verslaat. Toch was dit niet voldoende voor Boute om groepshoofd te worden. Van Eijs verraste vriend en vijand door al zijn wedstrijden te winnen. Bovendien maakte hij met 10 punten kans om speler van de avond te worden, hiervoor was hij wel afhankelijk van de resultaten van Willemsen.

Van Eijs (10)
Boute (7)
De Haas (6)
Sven (2)

Poule 3

Kamphuis had zijn avond niet en ook Van den Hoeven kwam niet in de flow. Hierdoor zag het er lang naar uit dat Van Dijk winnaar zou worden in poule 3. Alleen een 3-0 nederlaag tegen Geurtsen kon hem nog van de koppositie afhouden. Van Dijk heeft om Ajax-Tottenham nog smakelijk gelachen maar trok er duidelijk geen lering uit. Want tegen Geurtsen deed het zelfde scenario zich voor. Geurtsen maakte in korte tijd 3 punten en voor Van Dijk viel had doek. Dit betekende voor Van den Hoeven zijn 2de groepsoverwinning en een 3de positie op de ranglijst.

Van den Hoeven (8)
Van Dijk (7)
D. Geurtsen (6)
Kamphuis (3)

Poule 4

Het had er alle schijn van dat Timmer na gisteravond in ieder geval van één concurrent afscheid kon nemen. Want zijn beide concurrenten kwamen uit in poule 4. In poule 4 speelden ook Van de Bunt en Niemeijer van dartclub New Heroes. Ondanks hun zware loting wisten beide spelers het de nummer 2 en 3 van de competitie lastig te maken. Van de Bunt was als eerste aan de beurt en pakte een punt tegen Florijn. Gevolgd door Niemeijer die op zijn beurt een punt pakte tegen Willemsen. Ook tegen Florijn wist Nijmeijer een punt te pakken. Florijn behaalde wel een overwinning (2-1) tegen Willemsen maar dat was niet meer voldoende om groepswinnaar te worden. Hierdoor lijkt Florijn af te haken voor de eindoverwinning.

Willemsen (11)
Florijn (8)
Van de Bunt (4)
Niemeijer (3)

Winnaar van de avond: Van Eijs – Willemsen

Van Eijs en Willemsen eindigden exact gelijk, een onderling moest daarom de doorslag geven voor wie de winnaar van de avond zou worden. Van Eijs was duidelijk de under dog maar verweerde zich kranig. Willemsen kreeg zelfs enkele match darts tegen maar uiteindelijk verzilverde hij het extra bonus punt. Het spel van Van Eijs maakte indruk op het publiek en hij speelde zich met zijn optreden de top 10 binnen. Willemsen liep met zijn optreden 2 punten in op Timmer.

Halve finales

Van Eijs – Timmer 2-0
Van den Hoeven – Willemsen 1-2

Finale

Van Eijs – Willemsen 2-1

Tobias van Eijs kreeg in de finale de kans om zich te revancheren tegen Dennis Willemsen. Waar hij eerder op de avond nog met 2-1 verloor wist Van Eijs de stand in de finale om te draaien. Extra punten leverde het niet op maar Van Eijs schaarde zich wel in een illuster rijtje met darters. De volgende namen wisten allemaal de finale van een speelronde te winnen.

Ronde 1: Niels Kok
Ronde 2: Arjan Timmer
Ronde 3: Milan van den Hoeven
Ronde 4: Dennis de Haas
Ronde 5: Tobias van Eijs


Erik Niemeijer zet punt achter verleden

Ondernemer Erik Niemeijer kwam als sponsor in aanraking met de dartssport. Hij raakte verknocht aan het spelletje en sloot zich aan bij de HDO. Niemeijer speelde enkele toernooien maar tot een competitie debuut kwam het nog niet. Maar daar zal na vanavond verandering in komen.

Op de vraag waarom hij nu pas gaat debuteren zei Niemeijer het volgende. “Ik ben altijd een bourgondiër geweest die geniet van alle geneugten van het leven. Ik ben mezelf hierdoor vaak tegen gekomen, want deze levensstijl rijmt natuurlijk niet met een bestaan als topsporter. Zeker in het darten, die sport kan je alleen beoefenen als je fysiek en mentaal top fit bent. Dankzij het boeddhisme heb ik mezelf leren kennen en ik ben in gaan zien dat het roer om moet. De afgelopen maanden heb ik alle verleidingen van het leven de rug toegekeerd en ben aan mezelf gaan werken. Ik weet nu waar ik sta, daarom is dit het moment om te debuteren.”

De bourgondiër van weleer maakt een ongelofelijk fitte indruk, er blijkt meer dan alleen mentale balans achter schuil te gaan. “Met de steun van mijn vrouw Sara ben ik een koolhydraatarm dieet gaan volgen. Tegenwoordig heb je goede alternatieven zoals courgette spaghetti. De kilo’s vliegen eraf. Ik zal daarom ook geen bier drinken vanavond. Je kan eerder denken aan wodka met een licht bruisje (spa rood).”

De HDO ging akkoord met een verzoek van de darter c.q. sponsor om de Niemeijer Amersfoort B.V. baan te upgraden. Vanavond zullen er voor het eerst wedstrijden op de herziende baan plaats vinden.

Ronde 4: Haas niet te stoppen

De Hoevelakense dart competitie heeft er sinds gister een titelkandidaat bij. Dennis de Haas sloot de 4de speelronde met 14 punten als winnaar af. Slechts 1 punt minder als het record van Niels Kok.

Poule 1

Een aantal keer stond Dave “The Escapist” Geurtsen met zijn rug tegen de muur maar keer op keer wist hij te ontsnappen. Met name Donselaar kwam na de mentale knap van Geurtsen niet meer in zijn spel. En ook De Jong met een bonus punt (116 check) op zak kwam Geurtsen in de stand niet voorbij.

Geurtsen (10)
De Jong (8)
Donselaar (7)
Van Eijs (5)
Godthelp (2)

Poule 2

Net als iedere speelronde werd Willemsen winnaar in de poule maar geen winnaar van de avond. Ook wist de nummer 2 van de competitie wederom geen bonus punten te pakken. Voor de 3de keer behaalde Willemsen 10 punten, te weinig om op Timmer in te lopen. Timmer mag hier vooral Jimmy Geurtsen voor bedanken die Willemsen in zijn laatste wedstrijd een nederlaag bezorgde.

Willemsen (10)
Fabian Bezembinder (6)
Jimmy Geurtsen (5)
Martin Schreuders (4)

Poule 3

Middels een brief aan het bestuur heeft Bunt zijn kritiek op het reglement kenbaar gemaakt. Hoewel hij nog geen antwoord op zijn brief heeft lijkt het Bunt vooralsnog rust in zijn hoofd te geven. Met 9 punten werd hij groepswinnaar en was slechts een haar verwijderd van de halve finale. Zijn debuterende teamgenoot Peter van der Weerd kijk ook terug op een geslaagde avond, mede door een prachtige 71 finish (T17, D10). “Rekenen en spelen” zo simpel is het volgens Van der Weerd. Maar een laatste plaats in de poule wist hij er niet mee te voorkomen.

Bunt (9)
Van de Poll (7)
Van der Gugten (5)
Van der Weerd (4)

Poule 4

Een 2-1 nederlaag tegen Jeroen van Dijk bezorgde Timmer zijn slechtste prestatie tot nu toe. Desondanks mocht hij als groepswinnaar 10 punten bijschrijven. Dat zegt alles over de prestaties van de lijstaanvoerder. Deze 2-1 overwinning deed Van Dijk gek genoeg geen goed. Met tegenzin moest hij tegen zowel Vincent als Van den Heuvel een leg afstaan. In een weerzien met Timmer tijdens zijn laatste wedstrijd wist Van Dijk zelfs geen leg te pakken.

Timmer (10)
Vincent (7)
Van Dijk (6)
Van den Heuvel (2)

Poule 5

Julsing zet zijn stijgende lijn voert en met 11 punten werd hij voor de tweede keer groepswinnaar. Om de groepswinst te pakken moest Julsing koppel maatje Van den Hoeven opzij zetten. De 2-1 nederlaag kwam bij Van den Hoeven hard aan. Boute die sterk speelde ging onverwacht onderuit tegen P Bezembinder, die hiermee zijn eerste overwinning pakte. Bastiaan zal zijn 5 punten direct naar de prullenbak verwijzen. Een midweeks uitstapje naar Engeland heeft zijn dartprestaties geen goed gedaan.

Julsing (11)
Van den Hoeven (9)
Florijn (5)
Boute (4)
P Bezembinder (2)

Poule 6

Dat Dennis de Haas het spelletje aardig onder de knie heeft is al langer bekend maar doordat hij al 2 maal absent was stond hij slechts op de 27ste plaats. Maar gisteravond was De Haas zowel letterlijk als figuurlijk aanwezig. Geen enkele leg stond hij af. Walter Pulle kende een hele zwakke avond maar ver in blessure tijd wist hij 3 punten tegen Ruitenbeek te pakken waardoor hij de laatste plaatst wist te ontlopen.

Haas (14)
Van ‘t Hof (8)
Pulle (4)
Ruitenbeek (3)
Withaar (3)

Halve finales

Julsing (11 punten) en De Haas (14 punten) waren al zeker van een halve finale plaats. De 2 andere halve finale plaatsen werden bepaald in 1 leg waarin 3 spelers uit kwamen, Dave Geurtsen, Dennis Willemsen en Arjan Timmer. Timmer plaatste zich als eerste gevolgd door Geurtsen. Voor Willemsen kwam de avond ten einde.

Julsing nam het in de halve finale op tegen Timmer. Ook 2 weken was dit het geval. Toen bleek Julsing een angstgegner voor Timmer. En dat zal voorlopig zo blijven want Julsing won wederom (2-0).

In de andere halve finale was De Haas te sterk voor Dave Geurtsen. De Houdini van het darten wist dit keer niet te ontsnappen en ging met 2-0 onderuit.

Finale

Julsing wordt door het grote publiek nog niet gezien als kanshebber voor de titel. Maar insiders zien in hem een gevaarlijke outsider. Met zijn 2de finale plaats op rij lijkt het erop dat zij weleens gelijk kunnen hebben. Ook De Haas mag nog niet afgeschreven worden. Dat zijn lat iets hoger ligt als die van Julsing blijk in de finale die hij met 3-2 won. Maar zijn niveau is wat wisselvalliger en daar ligt voor De Haas het gevaar.

Root en Angela kijken uit naar ronde 4

Vanavond staat de 4de speelronde van de HDM op het programma. Uitbater Hans Root en bardame Angela Albers kunnen rekenen op een afgeladen sportcafé. De HDO verwacht maarliefst 30 deelnemers. “Ik kijk mijn ogen uit wanneer de darters aan het gooien zijn, hoewel ik zelf geen dartfan ben, maar wat een sfeer brengen zij.” zo laat de barvrouw optekenen. Hans Root heeft zelf meer met voetbal maar is altijd in opperbeste stemming wanneer de HDO aantreedt.

Van de top 25 zullen alleen Niels Kok, Taat, Breg en John Kok ontbreken. Verder kan het publiek uitkijken naar het competitie debuut van Dave Geurtsen en Peter van der Weerd. Hierdoor zullen na vanavond alleen Pino van Doornik, Ramon Geijtenbeek en Erik Niemeijer hun competitie opwachting nog moeten maken. Laatst genoemde kwam al wel tijdens een vriendschappelijk toernooi in actie.

Resultaten ronde 3

Gister avond was het niet voor iedereen goede vrijdag, in een knotsgekke 3de speelronde verspeelde veel titelkandidaten dure punten.

Poule 1

Om de achtervolging op Timmer en Kok in te zetten was het een belangrijke avond voor Willemsen. Donselaar bleek echter een sterke outsider en werd poule winnaar door ondermeer Willemsen te verslaan. Ook Bunt had een sterke avond en wist alleen tegen Donselaar geen leg te pakken.

Donselaar (9)
Willemsen (8)
Pulle (8)
Bunt (6)
Koster (0)

Poule 2

Met een grimas op het gezicht zag De Jong hoe zijn concurrent Van den Hoeven een punt liet liggen tegen Richard ‘The Hammer’ Timmerman. Die lach verdween snel toen De Jong niet veel later compleet van het bord werd gespeeld door die zelfde Timmerman. Een wisselvallige Schreuders wist The Hammer wel met 3-0 te pakken.

Van den Hoeven (11)
De Jong (8)
Schreuders (5)
Timmerman (4)
Bos (3)

Poule 3

Kenners zagen in poule 3 grote kansen voor Julsing. In een vrij eenvoudige poule waren er mogelijkheden om zich bij de top van de competitie te scharen. Maar Breg en Julsing die 2 keer tegen elkaar speelden hielden elkaar in evenwicht. Een beslissende leg bepaalde de groepswinst. Maarten ‘The Elf’ Julsing trok de winst naar zich toe. Pepijn wist in zijn 5de competitie wedstrijd zijn eerste leg te pakken geen Wilmar van der Gugten.

Julsing (9)
Breg (8)
Van der Gugten (6)
P. Bezembinder (2)

Poule 4

Fans keken uit door het duel tussen Florijn en Niels Kok. Respectievelijk de nummer 1 en 3 van de competitie. Florijn behaalde niet zijn niveau maar wist wel 4 keer te winnen. Ook Kok had een zware avond en werd slechts 4de in de groep met 5 punten. Onderanderen John Kok wist zijn achternaam genoot te verslaan. Holsappel maakte zijn competitie debuut.

Florijn (10)
Van de Poll (6)
J. Kok (5)
N. Kok (5)
Holsappel (5)

Poule 5

Weer hield Timmer zich staande en is nog altijd ongeslagen. Voor de 2de keer was hij beste speler van de speelronde. Maar het scheelde niet veel. Lang had Jeroen Taat de beste papieren om groepswinnaar te worden. Mede door een wonderschone 130 check. Alleen door Taat in de laatste wedstrijd met 3-0 te verslaan kon Timmer de groepswinst nog pakken. En wat niemand voorzag gebeurde Timmer won met 3-0 en werd zowel winnaar van de groep als van de avond. Brons wist op zijn debuut avond 1 leg te winnen en staat in de boeken.

Timmer (13)
Taat (11)
O. Heuvel (6)
Tiggelaven (3)
Brons (1)

Knock-out

Voorafgaande aan de halve finale moest Maarten Julsing wederom een tiebreak spelen omdat hij en Donselaar precies dezelfde groeps resultaten hadden. En net als in zijn tiebreak tegen Breg wist Julsing te winnen.

In de halve finales worden er geen punten meer verdeeld maar ook om de eer werd vel gestreden. Met 13 punten in de groep tegen de 9 punten van Julsing was Timmer favoriet in de eerste halve finale. Maar Julsing wist vriend en vijand te verbazen tot hij de finale haalde door Timmer met 2-1 te verslaan. Geen enkele spelers wist tot nu toe 2 keer de finale te halen. En ook Florijn lukte dat niet, hij verloor in de halve finale tegen Van den Hoeven. De finale leek nog even spannend te worden toen Julsing op 1-1 kwam. Maar uiteindeljk ging Van den Hoeven met de eer naar huis.

Willemsen wil zichzelf belonen

Vanavond staat de 3de competitie ronde van de HDM op het programma. Dennis Willemsen staat momenteel 4de en wil vanavond een greep doen naar de koppositie. “Ik zit er iedere keer kort op maar speelronde winnaar ben ik nog niet geweest. Het is tijd om mezelf te belonen voor mijn goede spel. Mentaal zit ik er lekker in en tijdens trainingen vallen er al 180’ers. Als ik vanavond één of twee 180’ers op het bord kan zetten dan kan ik flink stijgen op de ranglijst. Ik weet dus wat me te doen staat.”

Vanavond zijn er een flink aantal uitvallers maar de HDO heeft daar sterke vervangers voor gevonden, waaronder Taat, Van de Poll en Donselaar. Bovendien zijn alle spelers die boven Willemsen staat gewoon aanwezig dus als de Hoevelaker daad bij zijn woorden wil voegen zal hij flink aan de bak moeten.

“The Heat” is on!

Door speelronde 2 als beste af te sluiten staat Arjan “The Heat” Timmer samen met Niels Kok aan kop in het klassement.

Alleen de eindzege zal voor Timmer zaligmakend zijn. Maar om uiteindelijk kampioen te worden moet hij wel een verschil in punten maken. Een beter leg saldo of meer overwinningen is hierin niet voldoende. Dus mocht de stand zo blijven dan zou dit een beslissingswedstrijd betekenen.

Maar dat Timmer als enige speler nog geen wedstrijd heeft verloren geeft hem veel zelfvertrouwen. Timmer sprak zijn vertrouwen uit. “Nu ik gedeeld aan de leiding ga weet ik wat ik moet doen, deze leiding niet meer uit handen geven. Door mijn baan als loodgieter weet ik als geen ander hoe je met leidingen om moet gaan dus Niels Kok kan zijn borst nat maken.” Arjan Timmer eindigde zijn gesprek met de woorden: If you can’t stand “The Heat” get out of the kitchen!

Veel indruk maakte deze woorden niet op Niels Kok. “De competitie is nog heel lang. We zullen zien wie er aan het einde met die beker in de krant staat. Als je altijd maar de beste bent dan word je soms laks en dat heeft mij een aantal punten gekost.” Zo sprak Niels Kok. Verder gaf Niels dat hij uitkijkt naar een loting waarbij hij en Timmer in dezelfde poule spelen.

Aankomende vrijdag staat competitie ronde 3 op het programma. Of de twee lijstaanvoerders tegen elkaar uitkomen zal dan blijken.

Resultaten ronde 2

Vrijdag avond werd in Sportcafé de Slag de tweede ronde van de Hoevelaken Darts Masters gespeeld. Arjan Timmer kroonde zich tot winnaar van de avond.

Poule 1

Maar liefst 4 gast spelers kwamen uit in groep 1. Tom Bos, Sven van de Heuvel, Richard Timmerman en Jeffrey Donselaar. De enige vaste deelnemer was Bastiaan Florijn, hij werd direct gezien als top favoriet in de groep. Jeffrey Donselaar verkeerde in bloed vorm en wist verrassend van Florijn te winnen. Donselaar werd met 11 punten winnaar van de poule. Florijn zat er kort achter met 9 punten. Timmerman en van de Heuvel kwamen beide op 4 punten. Hekkensluiter was Tom Bos met 3 punten.

Poule 2

Top spelers Maarten Julsing, Jeroen van Dijk en Marco Boute zaten net als in ronde 1 bij elkaar in de poule. Poule 2 waar ook Niels Kok en invaller Wilmar waren ingedeeld was de poule des doods. Niels Kok was net als in de eerste ronde de sterkste in zijn poule (9 punten). Wel verloor hij zijn eerste wedstrijd op de HDM, 2-1 tegen Maarten Julsing. Met deze overwinning kwam Julsing op 7 punten en schoof in daarmee Van Dijk en Boute (beide 6 punten) voorbij. Wilmar behaalde 3 punten.

Poule 3

Vorige ronde stelde Walter Pulle nog iets teleur maar met 4 overwinningen en een totaal van 10 punten was hij dit keer de sterkste in zijn poule. Normaal gesproken weet Nils van ‘t Hof zijn punten totaal op te schroeven met het gooien van hoge finishes. Deze bleven dit keer uit en hij bleef net als Andrew Vincent steken op 7 punten. Door directe concurrent Martin Schreuders (3 punten) in een onderling duel te verslaat eindigde John (4 punten) net boven Schreuders.

Poule 4

Zowel Van den Hoeven als De Jong laten tot nu toe niet het beste van hun spel zijn op de HDM. Maar in poule 4 werden zij wel als favoriet gezien. Door in de eerste wedstrijd direct van Van den Hoeven te Winnen werd De Jong (11 punten) winnaar in de groep. Van den Hoeven eindigde op 9 punten. Godthelp speelde een sterke ronde en kwam op 6 punten. Ook Fabian Bezembinder speelde goed maar hij miste veel kansen op de dubbels. Hij eindigde op 4 punten maar er had meer ingezeten. Robert “The Warrior” Withaar speelde na zijn blessure voor het eerst mee en was duidelijk nog niet op zijn oude niveau. Met slecht 1 punt was laatste in de groep en hij behaalde tevens het minste aantal punten in speelronde 2.

Poule 5

Dennis de Haas die tot de kanshebbers voor de titel behoord maakte zijn HDO debuut in groep 5. Veel ogen waren daarom op hem gericht. Met 6 punten in zijn eerste 3 wedstrijden kende De Haas aanvankelijk een goede avond. Maar in zijn laatste duel tegen Buis ging het compleet mis. Buis versloeg De Haas met 3-0 waardoor beide spelers eindigde op 6 punten. Van de Bunt kon zijn verbazing niet op toen hij op de ranglijst zag dat hij met slechts 2 punten laatste was geworden in de groep. Met een 2-1 overwinning op concurrent Buis had hij positief zelf hoger ingeschat.

Poule 6

In een groep met Van Eijs, Vaarkamp en Van de Poll leek het een makkelijke avond te worden voor Dennis Willemsen. Met 10 punten was Willemsen ook groepswinnaar mar makkelijk ging het niet. Tobias van Eijs (8 punten) schreef geschiedenis door tegen Willemsen de eerste competitie 180’er te gooien. En ook Henrico van de Poll verkeerde tegen Willemsen in bloedvorm. Mede door een 120 check wist Henrico als eerste speler van Willemsen te winnen. Een laatste plaats wist Henrico hier niet mee te voorkomen. Hij behaalde net als Vaarkamp 5 punten maar werd laatste op leg saldo.

Knock-out

Normaal gesproken word de knock-out ronde slechts voor de eer gespeelt. Maar omdat Timmer, Donselaar en De Jong allen 10 punten en 4 overwinningen hadden en ook in leg saldo precies gelijk stonden werd de winnaar van de speelronde middels een knock-out-out fase beslist. Hierin bleek Arjan Timmer de sterkte, met 2-0 versloeg hij Dennis Willemsen en De Jong werd met 3-0 verslagen.

Julsing nog niet tevreden

Een speler die nog niet zijn vertrouwde niveau haalt in de HDM is Maarten Julsing. De nieuwbakken Veender baalt van zijn eigen spel en stelt in de aanloop naar speelronde 2 van de HDM 2019 dat hij snel zal moeten verbeteren.

Ook in zijn nieuwe woonplaats Nijkerkerveen zijn de prestaties van de Wiekwerper niet onopgemerkt gebleven: ‘het is een trots volkje, ze zien de lokale sporters graag uitblinken en op dit moment kan ik niet aan die verwachtingen voldoen, dat steekt bij ze.’ Volgens Julsing heeft zijn matige vorm met meerdere dingen te maken, zo zou er makkelijker gestunt kunnen worden doordat elke leg bij 301 begint en niet bij 501: ‘daardoor ben je eerder bij een uitgooi-mogelijkheid en dat biedt kansen voor spelers die een lager gemiddelde hebben.’

Toch steekt hij de hand vooral in eigen boezem: ‘ik zit niet zo in elkaar om andere factoren de schuld te geven van mijn mindere periode, mijn spel is op dit moment niet goed genoeg, punt uit.’ Daarnaast zou hij tegen angstgegner Dennis Willemsen (2 x verlies) last hebben gehad van koude handen en moeite hebben met de broeierige sfeer in de slag.

Vanavond heeft ‘The Elf’ kans op eerherstel en daar gaat hij vol voor: ‘elke avond is weer een nieuwe avond en zo moet je er ook in gaan. Dat pijltje kan net de goede kant opvallen en dan praten we heel anders. Het seizoen is nog maar net begonnen en andere spelers zullen ook een mindere periode krijgen, dan moet ik zorgen dat ik er sta’ eindigt hij strijdbaar.