Belleman zorgt voor lage opkomst bij vrije training

Lage opkomst vrije training

De opkomst was mager tijdens de eerste vrije training van het seizoen. Naast enkele vaste namen als Van den Heuven, Withaar en Julsing was het meest verrassende wel de aanwezigheid van Marcel van Lippe-Biesterfeld. De meeste mensen zullen hem overigens kennen als Marcel “The Pirate” van den Berg.

Grootste reden voor de lage opkomst was darttoernooi De Belleman in Zwartebroek. Maar liefst 4 HDO spelers hadden zich geplaatst voor het grootste toernooi van de omstreek. Bob ”The Butcher“ Noordzij en Joost van den Heuvel hadden zich iets op het niveau verkeken en wisten in hun eerste 3 wedstrijden geen leg te winnen. In hun 4de wedstrijd werd eindelijk de eerste dubbel geraakt. Het koppel kreeg zelfs een match dart maar verloor uiteindelijk ook hun laatste partij.

Ook Ramon Geijtenbeek mocht na de groepsfase afscheid nemen. Met Niels van Ginkel (geen HDO’er) aan zijn zijde begon hij sterk aan het toernooi maar het duo kon het niveau niet vast houden.

De HDO’er die het langst in de race bleef was Jeroen “The Knick” van Dijk. In de kwartfinale kwamen Van Dijk en Diana van Eekelen op een 1-0 versprong maar gaven de wedstrijd onnodig uit handen. Desalniettemin een knappe prestatie op een toernooi waar 180’ers niet tot de verbeelding spreken en ook semi-profs als Michel van de Bunt en Patrick van den Brink niet verder kwamen dan de kwartfinale.