Ronde 5: Bezembinder verrast maar Dijkema maat te groot

Met speelronde 5 in het vooruitzicht waren er slechts 3 spelers die nog geen avond miste De Jong, Willemsen en Van den Berg. Dat zij respectievelijk de plaatsen 1 en 2 op de ranglijst in nemen is dus niet verwonderlijk. Alleen voor Van den Berg lijken de kansen verkeken.

Maar doordat alleen de 5 beste resultaten mee tellen is er nog een viertal spelers dat mee doet in de titel strijd, Maarten Julsing (34) Bastiaan Florijn (29) Joost van den Heuvel (29) en Bas van Vulpen (27). Allen miste al 2 speelronde dus het boeken van een goed resultaat was voor hen gisteravond van groot belang. Ook de later ingestroomde prof darters Dijkema en Melgers maken nog kan kans maar kunnen zich geen mis stap meer veroorloven.

Poule 1

Het hart van Florijn zou ongetwijfeld een sprongetje hebben gemaakt bij het volgen van de loting. In poule 1 ontliep hij namelijk al zijn concurrenten. Maar ondanks dat kende “The Ferret” een ongekend zware avond. Richard Timmerman gooide zijn hoogste score uit zijn loopbaan, 140! Bovendien bleken Marcel van den Berg en Aron Kok in uitstekende vorm. Kok zag een hoge notering in rook op gaan toen hij in zijn laatste partij werd verrast door Timmerman. Ook voor Van den Berg ging het mis in het slot stuk. In een directe confrontatie om de poule winst was Bezembinder te sterk. De Hoevelaker met het blauwe hart verraste vriend en vijand met het winnen van de poule. De aanwezigheid van zijn personal trainer, Peter van den Berg, kan het succes verklaren.

Poule 2

Op Florijn en De Jong na kwamen alle beoogde titelkandidaten uit in poule 2. Geen verwondering dus dat de spelers elkaar in evenwicht hielden. Opvallend detail is dat er behoorlijk wat “jantjes” uitgedeeld werden. Alleen Van Vulpen en Van den Heuvel wisten een white wash te voorkomen. Toch was dit voor Van den Heuvel niet voldoende om aan de laatste plaats te ontsnappen. Met 6 punten eindigde hij nipt achter Willemsen en Julsing die beide zeer sterk speelde maar in de evenwichtige poule niet verder kwamen dan 7 punten. Julsing versloeg onder andere Bas van Vulpen, wiens nederlaag hem duur kwam de staan. Want zelfs een 3-0 overwinning op Bob Noordzij was niet meer voldoende om hem van de groepswinst te beroven. Waar in dit geval 4 titelkandidaten streden om een been ging “The Butcher” er mee heen. Een knappe prestatie van de darter die tijdens de StayHome League nog zo teleur stelde.

Poule 3

Door het stil leggen van competitie wedstrijden door Dart Bond Midden Nederland vonden enkele profdarter hun weg naar de HDO. De Gezien het niveau van de Hoevelakense dartbond was het niet ongunstig dat de loting alle verdwaalde profs in poule 3 had ingedeeld. John Kok en Edwin de Jong waren de gelukkige die zich hier bij mochten voegen. Met name op Daan Dijkema en Jonah Melgers stond geen maat. Dijkema won al zijn wedstrijden maar deed dit alleen tegen John Kok met 3-0. In zijn overige overwinningen stond hij telkens een leg af. En zo lag er ruimte voor Jonah om alsnog groepshoofd te worden. Met het gooien van een 180-er en een 9-darter maakte Melgers ruimschoots gebruikt van de geboden kans. Door het niveau verschil keken zowel De Jong als Teeuwissen terug op een goede avond ondanks dat zij niet verder kwamen dan 8 en 5 punten. John Kok wist zijn niveau pas echt te behalen toen hij na afloop enkele pikante vragen adresseerde aan het adres van een brunette die zich in het publiek bevond.

Halve finale 1

Bezembinder – Dijkema 0-2

Met het behalen van de groepswinst was de avond voor Bezembinder al geslaagd. De halve finale wedstrijd tegen Dijkema had wat hem betreft ook van het programma geschrapt mogen worden. Het genoot zijn voorkeur om zijn overwinning met coach Van den Berg te vieren met het nuttigen van een bruine fruitschaal. Iets wat zijn coach wel deed en dit leidde tot opmerkelijke beelden. Voor Bezembinder riep de plicht maar de 2-0 nederlaag zal hem niet lang bij blijven.

Halve finale 2

Melgers – Noordzij 1-2

De tweede halve finale voelde toch een beetje als een wedstrijd tussen de amateurs tegen de profs. Hierin was alle hoop gevestigd op Bob Noordzij. Melgers speelde wederom goed en beide heren wisten triple 20 makkelijk te vinden maar Noordzij had iets meer afzwaaiers en bleef daardoor wat achter. Een 1-0 achterstand wist hij ook niet te voorkomen. Toch bleef Noordzij sterk gooien en boog de achterstand om in een 1-2 overwinning.

Finale

Dijkema – Noordzij 2-0

Ook in de finale was Noordzij sterk. Scorend deden de darters absoluut niet voor elkaar onder. Het waren de checkouts die Noordzij de das om deden. Of beter gezegd het waren de checkouts waar Noordzij niet aan toe kwam omdat Dijkema tot twee keer toe tops met 1 pijl in het hart wist te raken.