Bouw maakt indruk en treft Willemsen

Bouw maakt indruk en treft Willemsen

Gister avond stonden er twee wedstrijden op het HDO StayHome League programma. De fifty fifty confrontatie tussen Willemsen en Van Dijk en de wedstrijd tussen Florijn en dubutant Bouw.

Willemsen – Van Dijk

Op voorhand werden de heren redelijk op gelijke waarde geschat. Dit bleek niet geheel onterecht want de wedstrijd ging redelijk gelijk op. In de laatste en beslissende leg liep Willemsen uit en verzilverde zijn kansen vlot toen hij voor de wedstrijd mocht gooien.

Bouw – Florijn

De debuterende Bouw mocht aan de wedstrijd beginnen en deed dit goed. Met een aantal hoge scores werkte hij zich als eerst naar een dubbel en kwam ook op voorsprong. De ervaren Florijn weet als geen ander dat een leg vanaf 301 afstaan geen schande is wanneer de tegenstander begint. Zakelijk trok hij de score gelijk en nam ook in de beslissende leg snel het initiatief over. Tot Bouw vanuit het niets 174 gooide om vervolgens 56 punten over te houden. Dit bracht hem in een royale positie en kon zich zelfs enekele missers veroorloven. Via tops wist Bouw uiteindelijk Florijn te verslaan.

In de tweede ronde mogen koppelpartners Willemsen en Bouw het tegen elkaar opnemen.