Bouwncer helpt Swoosh aan overwinning

Bouwncer helpt Swoosh aan overwinning

Gisteravond werd de laatste kwartfinale van de StayHome League of Darts uitgezonden. Veel complementen waren er voor Martin Schreuders die strak presenteerde en structuur gaf aan een iets wat rommelige uitzending.

Co-commentator Robert Withaar de Jong struikelde een aantal keer lelijk over zijn woorden en maakte een warrige indruk, dit leverde een waarschuwing op van YouTube. De content van de HDO-uitzendingen zouden niet langer kindvriendelijk zijn, terwijl de stream wel zo aangemeld stond. Na de waarschuwing in acht te hebben genomen en de video als kind onvriendelijk te hebben ingesteld kon de uitzending hervat worden en de clash tussen twee vrienden beginnen.

Dennis Willemsen – Martin Bouw

In de voorbeschouwing werd er verwezen naar de Champions League finale van 1998, waar boezemvrienden Davids en Seedorf tegenover elkaar stonden en harde duels niet schuwden. Ook Swoosh en The Smooth zijn boezemvrienden die de harde confrontatie niet uit de weg gaan. Dat begon in de voorbereiding waar de twee elkaar mentaal van hun stuk probeerde te brengen. Met name bij Willemsen leek dit effect te hebben want de nummer 6 van de wereld speelde niet zijn beste wedstrijd. In leg één gooide Willemsen scorend nog heel behoorlijk en stond met een gemiddelde van 56 op een dubbel maar uitgerekend die liepen gisteravond niet. Maar ook Bouw was onfortuinlijk en zag hoe 2 bouncers hem van een voorsprong weerhielden. Ook in de laatste leg nam Willemsen een flinke voorsprong. Maar een op tops gemikte wedstrijd pijl vloog in de dubbele 5, hierdoor hield Swoosh dubbel 15 over. Een lastige want bij iedere uitschieter aan de binnenkant kost het je een extra pijl om op een even getal uit te komen. Maar Bouw gooide te veel scores onder de 40 om de druk echt op te voeren. Zo won Willemsen de wedstrijd relatief eenvoudig. Maar dat zijn niveau in de halve finale tegen De Haas omhoog moet weet Willemsen als geen ander.

TOTO

Als enige voorspelde André van de Bunt alle halve finalisten goed. Door die helderziende blik neemt hij nu weer solo de leiding in het TOTO-klassement. Van ’t Hof zit daar kort op maar voorziet een finaleplaats voor de al uitgeschakelde Van de Poll. Willemsen gaat voor alles of niets en zet in op zichzelf.

Voorspellingen voor finale:

35 Bunt: De Haas 3 – 1 De Jong
33 Nils: De Haas 3 – 2 Van de Poll
31 Willemsen: Willemsen 3 – 2 De Jong
30 Wilmar: De Haas 2 – 1 De Jong
30 Van Dijk: Willemsen 3 – 1 De Jong

Overzicht eerste ronde StayHome League

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=TzJkd4nTc5k[/embedyt]