Bunt en De Haas helpen Majestic aan zege

De StayHome League heeft de laatste maanden in aanzien gewonnen en die druk leken de spelers van ’t Kreugje en Majestic Five gister ook te voelen. Het ijs is gebroken maar dat ging niet zonder slag op stoot.

De wedstrijd bestaande uit 6 sets ging stoef van start. Alleen Bob Noordzij speelde onbevangen en leek oprecht steun te hebben aan het publiek dat met vanuit huis toekeek. Maar de aanvoerder van ’t Kreugje 1 wisselde zich zelf om een onderling treffen met De Haas te forceren. Dit bleek achteraf een inschattingsfout op basis van zelf overschatting. The Butcher gooide een voortreffelijke leg in 9 pijlen uit met een 119 check. Maar verloor de sleutel wedstrijd wél. In de daarop volgende set stelde Bunt in een spannende partij tegen Van der Woude een punt veilig.

Met nog twee resterende koppel partijen had Majestic 2 voldoende aan 1 overwinning om de wedstrijd naar zich toe te trekken en 2 punten mee naar huis te nemen. Maar Majestic gaf geen valse hoop en rekende in de eerste set al meteen af ’t Kreugje. Rick van de Pol kwam tijdens de koppel partijen beter uit de verf als bij het solo spel maar ook hij wist niet te voorkomen dat Majestic ook de laatst set met een overwinning afsloot.

De einduitslag kwam daarmee op 1-5. Vanavond spelen in Groep B de Wiekwerpers tegen Dartvereniging SK.