Bunt kijkt uit naar finale dag

Bunt kijkt uit naar finale dag

Al sinds de eerste week staat André van de Bunt aan de leiding van de StayHome TOTO, voor de HDO een goede reden om met hem uit te kijken naar komende zaterdag.

Bunt: “Hoewel je darten individueel speelt is het ook een teamsport. Dus als teamgenoot van De Haas zal ik hem zeker extra supporteren. Met Majestic 5 hebben een groot terras in Hoevelaken afgehuurd, daar kijken we met z’n allen. Ook De Haas zal ’s middags even langs komen voor foto’s en handtekeningen. Maargoed mijn voorspelling.”

Willemsen – De Haas ?

Dit gaat de spannendste wedstrijd van de avond worden. Willemsen is een spelers die traint voor dit soort wedstrijden en zal in absolute vorm zijn. Hij zal ook op voorsprong komen met 2-1 maar match pijlen gaat hij niet krijgen. Zoals we eerder dit toernooi hebben gezien is De Haas een speler die een extra tandje bij kan zetten als het nodig is. Dus De Haas gaat in zijn spel komen en werkt zich van een 2-1 achterstand naar een 2-3 overwinning.

Buis – De Jong ?

Hier verwacht ik geen verrassing, als je kijkt naar de wereldranglijst is De Jong (3) favoriet tegen Buis (29). Wel denk ik dat Buis frisser aan de start zal verschijnen gezien zijn trainingskamp deze week in Limburg. Maar het mislopen van zijn training met “The Red Destroyer” doet hem denk ik de das om. Ik verwacht dat hij qua gemiddelde in het begin mee kan komen en ook zijn eigen leg zal behouden. Maar het format (3 legs winnen) is te lang om de druk erop te kunnen houden. De Jong wint met 3-1.

Finale ?

De finale is dus De Haas tegen De Jong. Normaal vallen finales vaak tegen qua niveau maar dat gaat nu niet gebeuren. Ik voorspel voor beide heren een gemiddelde van boven de 50 en een onheilspellend begin. Zowel De Haas als De Jong worden meteen gebroken maar De Haas zal het initiatief grijpen en het op de dubbels beslissen, schrijf maar op, finale 3-1 voor De Haas.

Hoogste checkout

Ja, in de wedstrijd tussen Willemsen en De Haas gaat de hoogte toernooi checkout gegooid worden. Één van hun verbreekt het record van Julsing (101).

180 score

Nee, dat gaat niet gebeuren.