Niemeijer zet punt achter verleden

Niemeijer zet punt achter verleden

Ondernemer Erik Niemeijer kwam als sponsor in aanraking met de dartssport. Hij raakte verknocht aan het spelletje en sloot zich aan bij de HDO.

Niemeijer speelde enkele toernooien maar tot een competitie debuut kwam het nog niet. Maar daar zal na vanavond verandering in komen.

Op de vraag waarom hij nu pas gaat debuteren zei Niemeijer het volgende. “Ik ben altijd een bourgondiër geweest die geniet van alle geneugten van het leven. Ik ben mezelf hierdoor vaak tegen gekomen, want deze levensstijl rijmt natuurlijk niet met een bestaan als topsporter. Zeker in het darten, die sport kan je alleen beoefenen als je fysiek en mentaal top fit bent. Dankzij het boeddhisme heb ik mezelf leren kennen en ik ben in gaan zien dat het roer om moet. De afgelopen maanden heb ik alle verleidingen van het leven de rug toegekeerd en ben aan mezelf gaan werken. Ik weet nu waar ik sta, daarom is dit het moment om te debuteren.”

De bourgondiër van weleer maakt een ongelofelijk fitte indruk, er blijkt meer dan alleen mentale balans achter schuil te gaan. “Met de steun van mijn vrouw Sara ben ik een koolhydraatarm dieet gaan volgen. Tegenwoordig heb je goede alternatieven zoals courgette spaghetti. De kilo’s vliegen eraf. Ik zal daarom ook geen bier drinken vanavond. Je kan eerder denken aan wodka met een licht bruisje (spa rood).”

De HDO ging akkoord met een verzoek van de darter c.q. sponsor om de Niemeijer Amersfoort B.V. baan te upgraden. Vanavond zullen er voor het eerst wedstrijden op de herziende baan plaats vinden.