Ervaring geeft doorslag kwartfinales

Ervaring geeft doorslag kwartfinales

Het trouwe HDO publiek kon gisteravond zien horen hoe ervaring de doorslag gaf in de kwartfinales. Een groot deel van de uitzending was slecht te volgen door vast lopend beeld. En dat is jammer wat qua darts was het een avond om van de smullen.

Henrico van de Poll – Raymond Buis

Steeds meer word Van de Poll gezien als de kroon prins van de HDO, een eretitel die hij tot dusver waar maakt in 2020. Op papier leek de weg naar de halve finale dan ook open te leggen. Alleen moest daarvoor nog wel gewonnen worden van de nummer 29 van de wereld, Raymond Buis. In het darten is Buis een relatief nieuw gezicht maar met voetbal heeft “The Rabbit” zijn strepen dubbel en dwars verdient. Die sportieve ervaring nam hij gisteravond mee in de wedstrijd. Op cruciale momenten was Buis nauwkeuriger in het weg zetten op een dubbel. Hierdoor verschafte hij zich meer mogelijkheden om uit te gooien dan Van de Poll. Dit voordeel wist Buis om te zetten in een 0-2 overwinning.

Dennis de Haas – Maarten Julsing

Één keer eerder troffen twee top 10 spelers elkaar tijdens de StayHome League, toen waren het Dennis Willemsen en Jeroen van Dijk. Maar met De Haas en Julsing, twee spelers uit de top 5, mogen we toch wel spreken van dé kraker. Waar Julsing nog een aarzelende start maakte tegen Pino jr. schoot hij dit keer uit de startblokken. Met een 101 check sloot Julsing de eerste leg af met een gemiddelde van 82.09. Dit extreem hoge niveau wist Julsing niet vast te houden in leg twee, omdat De Haas zijn gemiddelde wat omhoog trok gingen de heren nek aan nek op een dubbel af. Hoewel Julsing als eerst de kans kreeg was het De Haas die uitgooide. Deze klap leek voor “The Red Destroyer” het moment om door te pakken maar tegen de verwachting in gaf Julsing gas bij. Vanaf 63 mocht Julsing aanleggen voor de wedstrijd en zijn tweede 12 darter van de avond. Na goed weg zetten miste hij D16 op een haar en ook zijn beurt erna werd dubbel 16 niet gevonden. De Haas zag kans om terug te komen en liet Julsing zien dat alleen hoge scores niet voldoende zijn om een wedstrijd te beslissen, zijn 58 check was dat wel. Met een toernooi record van 54.06 gemiddeld en de hoogste checkout nemen we afscheid van Julsing en zien we De Haas terug in de halve finales, hopelijk dit maal wel met vloeiende beelden.

Edwin de Jong – Robert Withaar de Jong

Hoewel De Jong een hogere positie bekleed op de ranglijst dan Withaar de Jong waren kenners het er over eens dat Withaar de Jong weleens de verrassende winnaar zou kunnen worden. Withaar is een tv-darter pur sang en maakte veel indruk in de achtste finale door Van der Gugten met 2-0 te verslaan. Bovendien staat De Jong bekend als een speler die met regelmaat een uitglijder heeft op glad ijs. In leg 1 kreeg Withaar dan ook volop kansen, mede doordat De Jong slecht weg zette en ook de dubbel niet wist te vinden. Maar ook “The Warrior” was zichtbaar bevangen door de spanning, dit resulteerde o.a. in natte handen. Maar het droog vegen van zijn handen hielp hem niet bij het vinden van de dubbel. Zo kwam De Jong toch op voorsprong. In de tweede leg leek de zwaarste last bij beide heren van de schouders te glijden en gingen de gemiddelde omhoog. Met name voor De Jong vielen de pijlen nu goed. Met 11 pijlen maakte hij een einde aan leg 2 en besliste daarmee de wedstrijd. In de halve finale treft hij Raymond Buis, ook Withaar de Jong zien we terug hij zal komende zaterdag plaats nemen in de studio.

TOTO

Door dat André van de Bunt zijn centen dit toernooi heeft ingezet op Aron Kok en Coen Bos van D.C. Kruiskamp moet hij nu zijn koppositie delen met Nils van ’t Hof.

“Ik durf er nog niet van te dromen maar als ik die jackpot win overweg ik te stoppen met werken en te gaan rentenieren. Met zo’n kratje bier kan je het een behoorlijke tijd uitzitten.” aldus Nils van ’t Hof.