Florijn jaagt op titel

Ronde 7: Florijn jaagt op titel

In de jacht op de titel waren alle ogen tijdens ronde 7 gericht op Timmer en Willemsen.

Ook letterlijk want beide heren gingen later van start, zodoende keken de uitgespeelde spelers massaal toe vanaf de zijlijn. Één titelkandidaat werd dit seizoen structureel over het hoofd gezien, Bastiaan Florijn. Maar daar is na gister avond verandering in gekomen.

Poule 1

Net als vorige week ging De Jong in zijn eerste wedstrijd direct met 3-0 onderuit. Dit keer tegen zijn kwelgeest Van den Hoeven. Hierdoor verspeelde De Jong definitief zijn podium kansen, voor Van den Hoeven namen deze juist toe. Maar door slordigheden tegen nieuwkomer Veluw en Van den Heuven is het podium ook voor Van den Hoeven uit beeld geraakt. Veluw kende sowieso een goede avond met hoge scores wist hij zijn tegenstander telkens onder druk te zetten. Ook tegen Van den Heuvel wist hij 2 maal een leg te pakken.

Van den Hoeven (11)
De Jong (7)
Van den Heuvel (4)
Veluw (3)

Poule 2

Van Eijs werd al één keer eerder poule winnaar, volgens velen wegens een makkelijke loting. Maar daar had de Antilliaanse darter maling aan. Handen wrijvend keek hij daarom toe hoe de namen Van Eijs, Withaar en P. Bezembinder en Julsing achtereenvolgens uit de grabbelton kwamen. Alleen de laatst genoemde zag hij als concurrent. Maar het was Bezembinder bij wie alle pijlen goed vielen. Zijn 3-0 overwinning in zijn eerste wedstrijd stond meteen garant voor zijn beste speelronde. Zijn flow bleef aan en ook tegen Van Eijs en Julsing wist hij een dubbel te verzilveren. Van Eijs zag hoe Bezembinder de avond afsloot zoals hij hem begon, 3-0 tegen Withaar. Van Eijs zelf moest nog een wedstrijd spelen, een overwinning op Julsing kon hem op onderling resultaat groepswinst bezorgen ten kosten van Bezembinder. Julsing die enkele uren later met zijn gezin zou afreizen naar Ibiza was er niet bij met zijn hoofd. Voor de tweede keer ging de Veender onderuit tegen Van Eijs. Met zijn tweede groepsoverwinning valt niet meer tot ontkennen dat Van Eijs behoort tot de betere darters van de HDO.

Van Eijs (9)
P. Bezembinder (8)
Julsing (7)
Withaar de Jong (1)

Poule 3

De meeste aandacht ging gister avond uit naar poule 3. Uiteraard omdat in deze groep twee van de drie titelkandidaten uitkomen. Maar ook werd verwacht dat de solide Van der Gugten het de hoogvliegers weleens moeilijk zou kunnen maken. Of dat de ckeckouts van Tom “101” Bos voor gevaar zouden kunnen zorgen. Men had dit goed gezien want beide heren slaagde erin om Willemsen van een maximale overwinning af te houden. Florijn bleef wel fier overeind en gooide note benen een 106 finish. Willemsen, voor wij de avond eigenlijk al gespeeld was, moest onvoorzien nog flink aan de bak in zijn laatste wedstrijd tegen Florijn. Niet om zijn eigen punten aantal op te krikken maar om ervoor te zorgen dan zijn directe concurrent niet verder op hem in zou lopen. Hij slaagde hier geenszins in, Willemsen zag het gat kleiner en kleiner worden. Florijn deed wat niemand zag aankomen en bezorgde de lijstaanvoerder een white wash. Deze overwinning zou weleens een sleutelrol in het kampioenschap kunnen gaan spelen want het leverde Florijn als winnaar van de poule en avond ook 2 bonus punten op. Het gat van 12 punten tot Willemsen werd tot 2 terug gebracht. In de strijd om het kampioenschap spelen deze 2 punten echter geen rol meer. De drie slechtste resultaten worden namelijk weg gestreept, voor Willemsen zijn dat 10 punten, voor Florijn zijn dat er 8. Hun kansen op het kampioenschap liggen dus exact gelijk. Het kan voor Florijn niet op want met 15 punten in 1 speelronde evenaarde hij het record van Niels Kok dat al sinds ronde 1 staat genoteerd.

Florijn (15)
Willemsen (7)
Bos (3)
Van der Gugten (2)

Poule 4

Over het algemeen wint Timmer al zijn wedstrijden en meestal ook vrij eenvoudig. Toch zijn er een aantal angstgegners, zoals Julsing en Van den Hoeven, die hij liever ontloopt. Voor Timmer een gelukkige loting want hij trof gister avond geen van zijn gevreesde tegenstanders. Het ideale scenario om Willemsen (virtueel 1 punt achter) voor bij te gaan op de ranglijst. Zoals verwacht won Timmer al zijn wedstrijden gemakkelijk, alleen in zijn laatste partij tegen Poll struikelde hij 1 keer. Door binnenslepen van 12 punten is Timmer virtueel de nieuwe nummer 1. Door het uitvallen van Van Dijk zag Poll kansen om zijn top 10 positie over te nemen. Hier had hij minimaal 5 punten voor nodig. Poll die 2 van zijn 4 wedstrijden tegen Timmer moest spelen wist dat hij zijn punten met name tegen Breg en Ruitenbeek moest pakken. Met een 3-0 overwinning op Breg en een 2-1 tegen Ruitenbeek was de klus geklaard. Ruitenbeek en Breg die ook twee keer tegen elkaar speelde hielden elkaar in evenwicht maar Breg moest uiteindelijk zeer verrassend het onderspit delven.

Timmer (12)
Poll (6)
Ruitenbeek (4)
Breg (3)

Halve finales

Van den Hoeven – Timmer 2-0
Florijn – Van Eijs 2-0

Finale

Van den Hoeven tegen Florijn op papier een hele mooie finale. Als try out werd de deze live op YouTube uitgezonden. En het werd een wedstrijd om van de smullen. Beide spelers haalde een ongekend hoog niveau. De triples volgende elkaar in rap tempo op. En ook voor de dubbels hadden beide spelers vaak niet meer als een handje vol nodig. Van den Hoeven besliste de finale en is na de Haas de tweede speler die dat voor de tweede keer doet. Al met al een veel belovend slot stuk met het oog op volgende week.

Van den Hoeven – Florijn 3-2