Geijtenbeek en Van den Bunt winnaar SCH Open

Geijtenbeek en Van den Bunt winnaar SCH Open

Gister avond werd op Sportpark Kleinhoven de 3de editie van het SCH Open gehouden. Aan het toernooi van Frits van Dijk deden 20 koppels mee waaronder veel leden van de HDO.

De meeste uit het oog springende prestatie waren die van The Outdoors en de Smurfen. Pepijn Bezembinder en Martijn De Jong van The Outdoors schakelde oud finalist Raya van Mattaveld (Kok/De Jong) uit en bereikte zo verrassend de kwartfinale. Henrico van de Poll en Tom Bos van de Smurfen bereikte zelfs de halve finale maar verloren daarin met 5-0 van DC Kruiskamp.

Ook in de andere halve finale werd er white wash uitgedeeld. Bij regerend kampioen FC Pange Liemel had kers verse vader Dennis de Haas plaatst gemaakt voor Jeroen van Dijk. Maar hij en Niels Kok wisten geen leg te pakken tegen Goed Weg Gegooid.

Zo stond er aan het einde van de middag een zeer terechte finale op het programma. Aron Kok en Bas van Vulpen (DC Kruiskamp) tegen Michel van de Bunt en Ramon Geitenbeek (Goed Weg Gegooid).

Deze finale was geen verrassing maar het had zo maar anders kunnen lopen. In de kwartfinale had Van den Bunt een 150 (T20,T20,D15) check nodig om Martin Bouw en Dennis Willemsen van de winst af te houden.

Ook in de finale kwam de topfavoriet in de problemen. Met name Bas van Vulpen speelde sterk en zorgde ervoor dat DC Kruiskamp een aantal keer op voorsprong kwam, oa met 79 check. Maar bij een 2-2 stand leek Van den Bunt een tandje bij te zetten. De ene na de andere triple werd gegooid. Geijtenbeek pakte via dubbel 10 de voorsprong. Deze mentale tik kwam hard aan, in de laatste leg bleven Kok en Vulpen ver achter en Van den Bunt besliste de wedstrijd. Eindstand 4-2 voor Goed Weg Gegooid.