Goede papieren voor Swoosh

Nu het einde van de Masters in zicht komt vond de HDO het hoog tijd om een virtuele stand op te maken. Want de reguliere competitie stand geeft een vertekend beeld van de werkelijkheid omdat de 3 slechtste resultaten komen te vervallen.

Virtuele stand

In de onderstaande virtuele stand zijn alle aanwezigheidspunten tot het einde van het seizoen doorberekend. Afwezige avonden zijn bij iedere spelers als slechtste resultaat weg gestreept. Omdat De Jong en Van den Heuvel meer dan 5 avonden zullen spelen is hun slechtste avond ook weg gestreept want deze zullen zij moeten verbeteren om Willemsen nog in te halen.

SpelerR1R2R3R4R5R6R7R8AT
Willemsen111513X716870
De Jong*X141513X9859
Julsing1517XX710X554
Van den Heuvel*1710XXX9642
Van VulpenXX91610X540
Florijn17XX106X538
* De laagste score van De Jong (8) en Van den Heuvel (6) zijn weg gestreept.

Benodigde resultaten per speler.

De Jong: 11 punten op 1 van de 2 resterende avonden
Julsing: 16 punten en heeft daarvoor 1 kans (mist ronde 5)
Van den Heuvel: 28 punten verspreid over 2 avonden
Van Vulpen: 30 punten verspreid over 2 avonden
Bastiaan: 32 punten verspreid over 2 avonden

Wanneer je alle poule wedstrijden wint met 3-0 en de avond als winnaar afsluit is dit goed voor 19 punten. Bovendien vallen er met 100+ checkouts, 180’ers en 9-darters bonus punten verdienen. Florijn stond in zijn eindsprint vorig jaar maar 3 legs af tijdens de laatste 2 speelronde en gooide hierin 2 keer een 100+ check. Toen kwam hij net een punt te kort maar niets is dus onmogelijk.

Een grote kanttekening is wel dat Willemsen nog twee avonden heeft om zijn slechtste resultaat van 7 punten te verbeteren. Met nog één goede score valt een groot aantal concurrenten af, alleen De Jong maakt dan nog serieus kans maar zal wel twee goede resultaten moeten boeken.

Conclusie: Willemsen heeft goede papieren. Het gevaarlijk lijkt vooral te liggen bij een uitschieter van De Jong of een loting die Willemsen met zijn directe concurrenten confronteert.

#ikdoemee

De bezetting was dit seizoen een stuk lager dan vorige editie. Om de status van Mickey Mouse League te verwerpen riep de HDO #ikdoemee in het leven. Met de hashtag worden “grote namen” uitgedaagd om Willemsen op de laatste avond het vuur aan de schenen te leggen. Spelers als Schreuders en Van den Hoeven gaven al een acte de presence.

Van den Hoeven werkt met zijn stiefvader volop aan zijn comeback. Op de vraag of hij kans denkt te maken tegen Willemsen reageerde Van den Hoeven als volgt. “Ik vraag het me af.. want kijk we leven nu ook gewoon hier, nu, zo, op deze manier en het gebeurt gewoon dagelijks. Ik heb niet eens alleen over mijn stiefvader die… vergoedingen, weet je, dat, dat, dat, is gewoon weetje, hij doet gewoon z’n ding en ik weet dat dat gewoon niet echt maar goed. We hebben het ook over gewoon meerdere dingen.” Ook gaf Van den Hoeven aan super veel respect te hebben voor corona.