Van den Berg even de weg kwijt

Van den Berg even de weg kwijt

Peter van den Berg kroonde zich zelf tot “koning van de dubbels” tijdens de eerste challenge. Een opvallende prestatie voor de man die normaliter een vreugde dansje maakt wanneer hij met één van de drie pijlen het bord weet te raken.

Ook bij de HDO schepte de prestatie verbazing maar harde bewijzen van matchfixing kwamen niet naar boven. Het was Van den Berg zelf die aanklopte met een emotionele bekentenis.

“Door alle hectiek rond het corona virus was ik een beetje in de war, goed in de war. Ik zag dingen die er niet waren. Zo werd ik op een gegeven moment wakker met de gedachte dat ik Raymond van Barneveld was. Het nam extreme vormen aan, ik bestelde bamischijven bij de FEBO op de rekening van R. van Barneveld en gebruikte medicijnen tegen diabetes. Omdat ik uit pure angst voor het virus met een gasmasker door het leven ging bleef de persoonsverwarring onopgemerkt. Zodoende heb ik uiteindelijk ook sex gehad met Silvia. Ik was ook echt van mening dat ik die challenge had gewonnen maar het bleek uiteindelijk allemaal één grote waan, waarvoor mijn excuus.“

Op dit moment gaat het met Van den Berg een stuk beter. “Tja, ik voel me nu weer prima. Het is een familie ding, dus je leert er mee omgaan. M’n neef had laatst ook zoiets. Die dacht ineens dat hij Bill Gates was.”

Ook Silvia vergaat het goed: “Ach.. hoewel ik even de hoop had dat mijn ex me terug zou willen was het achteraf geen onprettige ervaring. Dus ik kijk er positief op terug.”

Opmerking is wel dat de normaal mentaal stabiele Van Barneveld nu ook last lijkt te hebben van een persoonlijkheidsstoornis.