Heldere verklaring voor rommelig spel

In de laatste wedstrijd in aanloop naar het EK heeft oranje gister avond met 3-0 van Georgië gewonnen. Op papier nog best een redelijke uitslag maar de overtuiging spatte nog niet van het scherm.

Na het vertrek van Koeman gooide De Boer het roer om naar zijn geliefde 4-3-3 systeem. Opmerkelijk want onder Koeman speelde oranje eindelijk weer aantrekkelijk voetbal. Tot goede resultaten leidde de omzetting niet, ondanks de kritiek van 17 miljoen bondscoaches bleef De Boer vast houden aan zijn systeem.

Maar afgelopen woensdag slechts iets meer dan een week voor de start van het EK kwam de bondscoach dan toch ineens tot inkeer. Om zo kort op het EK ineens een ander systeem uit te proberen is tamelijk laat en oogt vrij besluiteloos. Ook met aanzien tot de selectie maakt De Boer een verwarde indruk. Het weg sturen van de op corona geteste Cilissen, spelers met een appje laten weten dat ze niet bij de selectie zitten en het toch ineens selecteren van Weghorst het wekt allemaal niet veel vertrouwen. En op de vraag of hij overwoog een echte rechtsbuiten op te stellen antwoorde De Boer dat Quincy Menig die rol eventueel zou kunnen vervullen. Ware het niet dat Quincy Menig helemaal niet bij de selectie zit.

Kortom onze bondscoach lijkt het spoor behoorlijk bijster. En met louter overwinningen op Georgie, Gibraltar, Letland, Polen en Bosnië vond Lobbes Inside het hoog tijd voor tekst en uitleg. Pino jr. sprak met de trainer: “Frank de Boer ging vrij gewillig in op het aanbod om in Café Lobbes langs te komen. Maar voor een goed interview leek hij niet te komen. Er werd mij vrij snel gesommeerd een baco in te schenken. Er was nog wat onvrede over de cola/rum verhouding maar uiteindelijk mochten we wat vragen stellen. Tijdens het interview bleef Frank maar bijschenken en was nouwelijk nog te verstaan. Ik wil niet te voorbarig zijn met het trekken van conclusies. Maar voor mij is het helder waar het mis gaat bij de coach. Ik denk ook dat de beelden voor zich spreken.”

Interlands onder De Boer

Nederland – Mexico 0 – 1
Bosnië en Herzegovina – Nederland 0 – 0
Italië – Nederland 1 – 1
Nederland – Spanje 1 – 1
Nederland – Bosnië en Herzegovina 3 – 1
Polen – Nederland 1 – 2
Turkije – Nederland 4 – 2
Nederland – Letland 2 – 0
Gibraltar – Nederland 0 – 7
Nederland – Schotland 2 – 2
Nederland – Georgië 3 – 0