Initiatief Willemsen bied Van den Heuvel kansen

Dennis Willemsen heeft met succes een initiatief voorstel ingediend bij de HDO. Tijdens de laatste speelronde van de Masters zijn alleen de 4 hoogste geplaatste spelers aanwezig. Met zijn voorstel pleitte Willemsen ervoor dat iedere speler het tweemaal tegen elkaar opneemt en zo in totaal 6 wedstrijden speelt.

Normaal gesproken worden er 4 wedstrijden gespeelt en spelen de poule winnaar nog een knock-out fase. Dat laatste komt komende vrijdag dus te vervallen. Door de dubbele confrontatie kan een speler maximaal 25 reguliere punten pakken, dat zijn er 6 meer dan normaal gesproken het geval is.

Met name voor Joost van den Heuvel kan hieruit zijn voordeel halen. Hij heeft nog een gat van 8 punten goed te maken. Bovendien worden alle wedstrijden afgewerkt in ’t Kreugje, de vaste speel locatie van Joost. Het verschil tussen de overige spelers (Edwin, Dennis en Maarten) is dusdanig klein dat dit voor hen geen verschil maakt.

De Jong, Julsing en Van den heuvel profiteerde alle 3 van Willemsen zijn uitglijder. Met het wegstrepen van de 3 slechtste resultaten is de tussenstand als volgt. De virtuele stand is op dit moment als volgt.

1Edwin de Jong63
2Dennis Willemsen62
3Maarten Julsing61
4Joost van den Heuvel55
5Geert Teeuwissen49

Live uitzending

De eerste helft van het speelschema zal vrijdag achter de schermen gespeelt worden. Komende vrijdag tegen de klok van 20:30 uur zal er een stream op de website beschikbaar komen waar het tweede deel live te volgen is.