Jägerbar war wunderbar!

Dartteam Jägerbar, met Kay-Arne Kamphuis en Jim Geurtsen heeft gisteravond na een bloedstollende finale beslag weten te leggen op het Hoevelaken Open 2024. Jägerbar en De Slappe Worpen (Mylan Hak en Max ter Heerdt) waren de enige teams die de groepsfase zonder nederlaag afsloten. Voor Hak en Ter Heerdt kwam er één ronde later al een einde aan het toernooi door 1-4 van Bully Boys te verliezen.

Kamphuis en Geurtsen wisten het goede spel wel voort te zetten in knock-out fase en bereikte via Café Lobbes 2 (4-0) en ’t Kreugje 2 (1-4) de finale. In die finale troffen ze Maarten Julsing en Milan van den Hoeven. Het was een prachtige finale met goed spel en een gelijk opgaande stand. Met een 4-4 stand en een alles beslissende laatste leg wist de Jägerbar als eerste de verlossende dubbel te vinden en kroonde zich daarmee tot winnaar van het prestigieuze Hoevelaken Open.

In de Poule A won ’t Kreugje 2 met overtuiging, de solide prestaties van Noordzij en Van der Woude leverde 7 punten op, door in een rechtstreeks duel met 3-1 te winnen bleef het Bully Boys nipt voor. Aan de andere kant worstelen Die Nase Werfers onderaan de ranglijst met slechts 3 punten en een moeizame start van het dartsseizoen.

In Poule B eindigden De Tripelliers, Mijnveld en Raya van Mattaveld allen op 7 punten. Een verschil in legs dwong Raya tot het spelen van de verliezersronde en mochten De Trippeliers en Mijnveld door naar de kwartfinales. Het goede spel Wilco en Joost van de Hofwijckstraat is niet terug te zien op de ranglijst omdat zij vooral worstelde met het uitgooien van de dubbels. Ook de Kreugbazen plaatste zich voor de kwartfinale van de verliezersronde. Een knotsgekke wedstrijd tegen FC Liendert liep enkele minuten vertraging op toen Rick van de Pol zag hoe zijn koppelmaat Dion een pijl kwijtraakte. Een zoekactie bracht Sven en Simon der mate uit balans dat zij een voorsprong uithanden gaven en een gelijkspel op de koop toe moesten nemen.

Jägerbar eindigden met 8 punten bovenaan in poule C, dankzij een sterke balans van 3 overwinningen en 2 gelijke spelen. Café Lobbes 1 en De Sloopkogels volgden met respectievelijk 6 punten, terwijl Keur & Weerd onderaan eindigden met slechts 2 punten, vreemd genoeg vergaarde ze de helft van die punten tegen het ijzersterke Jägerbar. Bouw & Swoosh plaatste zich voor de verliezersronde, de bookmakers hadden hen vooraf een beter resultaat toegedicht maar de pijlen vlogen dit keer niet vanzelf. Wel boekte ze een 3-0 overwinning op The Joyce Boys. Omdat Mark “Boom Boom” Kijlstra en Heddwyn ten Brink er altijd al van droomde om tegen hun voorbeeld “Swoosh” (Willemsen) te spelen was deze wedstrijd extra beladen.

Naast Jägerbar (poule c) waren de Slappe Worpen en enige team dat ongeslagen bleef in de groepsfase. Bij Lobbes 2 bleek Dennis de Haas een prima vervanger voor Schreuders, samen met Withaar plaatste hij zich voor de winnaarsronde. De Halve Ketsers wisten geen indruk te maken en eindigde stijf onderaan. Ook The Hunters behaalde niet hun niveau maar boekte nog wel één overwinning maar kwamen één leg te kort om zich ten koste van Lagemaat te plaatsen voor de verliezersronde, waar ook vader en zoon van Duijn zich voor wisten te plaatsen.

Verliezersronde

In de Verliezersronde van het dartstoernooi zagen we boeiende kwartfinales, waarbij DC Kruiskamp, De Sloopkogels, Bouw & Swoosh en Pijlen met pils de overhand hadden en doorgingen naar de halve finales. DC Kruiskamp versloeg Lagemaat met 3-1 in de halve finale, terwijl Bouw & Swoosh indruk maakte met een overtuigende 4-0 overwinning op Pijlen met pils. Het niveau hoog en deed zeker niet onder voor de winnaarsronde, met name een prachtige 115 checkout van Lars van Looijengoed maakte indruk (DC Kruiskamp). Met Bouw & Swoosh en DC Kruiskamp had finale dan ook een prachtig affiche, het werd een intens duel, waarbij de ervaring van Bouw & Swoosh uiteindelijk het verschil maakte en triomfeerde met een 5-1 overwinning, waarmee ze de verliezersronde met succes afsloten. Willemsen stond al vaak op het HDO podium maar dit was de eerste keer dat hij de hoogste trede mocht staan, zij het van de verliezersronde.

Kwartfinales

DC Kruiskamp – Kreugbazen (4-2)
De Sloopkogels – Lagemaat (3-4)
Raya van Mattaveld – Bouw & Swoosh (1-4)
Team Van Duijn – Pijlen met pils (0-4)

Halve finales

DC Kruiskamp – Lagemaat (3-1)
Bouw & Swoosh – Pijlen met pils (4-0)

Finale

DC Kruiskamp – Bouw & Swoosh (1-5)

Winnaarsronde

De hoogtepunten van de Winnaarsronde in het dartstoernooi waren te vinden in de boeiende kwartfinales, waar ’t Kreugje 2, Jägerbar, De Tripelliers en Bully Boys als winnaars uit de bus kwamen. ’t Kreugje 2 overtrof Mijnveld met een 4-2 overwinning met dankzij strakke uitworpen van Noordzij. De kwartfinale betekende een struikelblok voor café Lobbes, Jägerbar domineerde Café Lobbes 2 met een indrukwekkende 4-0 en De Tripelliers versloeg Café Lobbes 1 met 3-1. De Slappe Worpen die sterk aan het toernooi begonnen moesten hun meerdere herkennen in Bully Boys (4-1).

De halve finales onthulden de vastberadenheid van Kamphuis en Geurtsen (Jägerbar) met een overtuigende 4-1 overwinning op ’t Kreugje 2, terwijl Bully Boys met een nipte 4-3 overwinning De Tripelliers versloeg. De apotheose van de Winnaarsronde was een zinderende finale tussen Jägerbar en Bully Boys, waarbij Jägerbar uiteindelijk zegevierde met een adembenemende 5-4 overwinning, waarmee ze de Winnaarsronde op schitterende wijze afsloten en Kamphuis nog net op tijd thuis was om bij zijn geplande diner met vrienden aan te sluiten.

Kwartfinales

‘t Kreugje 2 – Mijnveld (4-2)
Jägerbar – Café Lobbes 2 (4-0)
De Tripelliers – Café Lobbes 1 (3-1)
De Slappe Worpen – Bully Boys (1-4)

Halve finales

‘t Kreugje 2 – Jägerbar (1-4)

De Tripelliers – Bully Boys (3-4)

Finale

Jägerbar – Bully Boys (5-4)

Kay-Arne Kamphuis en Jim Geurtsen 1ste Winnaarsronde
Martin Bouw en Dennis Willemsen 1ste verliezersronde