Jeroen Taat wint openingstoernooi

Jeroen Taat wint openingstoernooi

Gister avond werd in de Slag een darttoernooi gespeeld ter ere van de officiële opening van de HDO.

Verdeeld over 6 poules speelde 30 darters voor een plaats in de knock-outfase. Over het algemeen werd er aardig gegooid al was het niveau niveau per poule erg wisselt. In de poules onderling waren de spelers aan elkaar gewaagd.

De volgende spelers wisten in hun poule de eerste plaats te pakken. Dennis Willemse, Jeroen Taat, Dave Geurtsen, Jeroen van Dijk, Maarten Jan Berkhof en Frank van de Brink. Opvallend is dat de helft van de groepshoofden geen Hoevelakense roots heeft. Want van alle deelnemers waren er slechts 4 die geen verleden in Hoevelaken hebben. Ook Walter Pulle uit Vathorst bereikte als beste nummer 3 de volgende ronde. Dat Dave Geurtsen in een poule met Van den Hoeven en Pulle aan kop ging was een grote verrassing. En ook Jeroen van Dijk presteerde knap. Op toernooien laat Van Dijk doorgaans niet zijn beste spel zien. Maar in de poule des doods wist hij dit keer wel te overtuigen.

Achtste finales

Ook in de achtste finale was Van Dijk één van de opvallendste spelers met een hoogste score van 180 tegen Andrew Vincent. Henrico van de Poll schakelde Berkhof uit en was daarmee de grootste verrassing.

Kwartfinales

Het avontuur eindigde voor Henrico in de kwartfinale. Dave Geurtsen liet zien dat zijn eerste plaats in de poule geen toeval was en plaatst zich voor de halve finale door 2-1 met Henrico af te rekenen. Ook Dennis Willemse won zijn kwartfinale partij met 2-1 tegen Bastiaan Florijn. Verder wisten ook Taat en Van den Hoeven een kwartfinale partij te winnen.

Halve finales

In de halve finale had Dennis Willemse een moeilijk tegen Dave Geurtsen. Willemse had via 2 titelkandidaten (Julsing en Florijn) knap de halve finale bereikt maar wist zich geen houding te geven tegen de op papier mindere Geurtsen. Geurtsen speelde een mentaal spel en kwam brutaal op een 0-1 voorsprong. Net op tijd wist Willemse zich te herpakken en boog de achterstand om naar een 3-1 overwinning.

In de andere halve finale speelde Milan van den Hoeven en Jeroen Taat tegen elkaar. De twee waren aan elkaar gewaagd maar waar Jeroen Taat naarmate het toernooi vorderde steeds beter ging spelen begon Van den Hoeven iets af te zakken. Het zou goed kunnen alcohol hierin een rol speelde. Een 2-1 achterstand wist Van den Hoeven niet meer weg te poetsen en Taat ging met 3-1 door naar de finale.

Tijdens een wedstrijd om de 3de plaats wist Milan van den Hoeven nog wel af te rekenen met Dave Geurtsen en belande zo nog net op het podium.

Finale

Dat amusement tot de USP’s van de HDO behoort was tijdens de finale wederom te zien. Net als tijdens de presentatie voorafgaande aan het toernooi werd de zaal vol geblazen met rook. En de finalisten kwamen onder luid gejuich op in de rook. Dennis Willemse genood duidelijk door voorkeur van het publiek. Maar Jeroen Taat uit Vathorst vatte het sportief op dat het publiek hem liever niet met de beker uit het hol van de leeuw zag vertrekken. Sterker, hoe meer het publiek zich tegen hem keerde hoe beter hij ging spelen. Snel kwam Taat op een 0-2 voorsprong. Willemse kon in de finale wel mee met het hoge niveau van Taat. Volkomen verdient kwam Willemse terug kwam tot 1-2. Het publiek had graag gezien dat het op een beslissende leg was aangekomen. De 0-2 achterstand was voor Willemse echter te groot om volledig terug te komen. Ook toen hij voor de wedstrijd kon gooien bleef Taat koel en besliste de finale met 1-3.

De prachtige darts avond is veel belovende voor de competitie die 22 maart zal starten. Al ziet het publiek dan liever dat de beker in Hoevelaken blijft.

Eindstanden groepsfase:

Poule 1
Dennis Willemse
Tom Bos
Henrico van de Poll
Erik Niemeijer
Sven van den Heuvel

Poule 2
Jeroen Taat
Niels Kok
Maarten Julsing
John Kok
Paul Godhelp

Poule 3
Dave Geurtsen
Milan van den Hoeven
Walter Pulle
Tobias van Eijs
André van de Bunt

Poule 4
Jeroen van Dijk
Bastiaan Florijn
Arjan Timmer
Edwin de Jong
Tim Vaarkamp

Poule 5
Maarten Jan Berkhof
Fabian Bezembinder
Andrew Vincent
Jordy Ruitenbeek
Jarick van den Heuvel

Poule 6
Frank van den Brink
Kees Vaarkamp
Sander van der Horst
Pepijn Bezembinder
Willem Brons

Uitslagen knock-outfase:

Achtste finale:
Dennis Willemse 2 -1 Maarten Julsing
Niels Kok 1 – 2 Bastiaan Florijn
Dave Geurtsen 2 – 0 Kees Vaarkamp
Maarten Jan Berkhof 1 – 2 Henrico van de Poll
Jeroen Taat 2 – 1 Walter Pulle
Jeroen van Dijk 2 – 0 Andrew Vincent
Frank van de Brink 0 – 2 Milan van den Hoeven
Tom Bos 1 – 2 Fabian Bezembinder

Kwartfinale:
Dennis Willemse 2 -1 Bastiaan Florijn
Dave Geurtsen 2 – 1 Henrico Van de Poll
Jeroen Taat 2 – 1 Jeroen van Dijk
Milan van den Hoeven 2 – 0 Fabian Bezembinder

Halve finale:
Dennis Willemse 3 -1 Dave Geurtsen
Jeroen Taat 3 – 1 Milan van den Hoeven

3e/4e plaats:
Dave Geurtsen 0 – 2 Milan van den Hoeven

Finale
Dennis Willemse 1-3 Jeroen Taat