Julsing nog niet tevreden

Julsing nog niet tevreden

Een speler die nog niet zijn vertrouwde niveau haalt in de HDM is Maarten Julsing. De nieuwbakken Veender baalt van zijn eigen spel en stelt in de aanloop naar speelronde 2 van de HDM 2019 dat hij snel zal moeten verbeteren.

Ook in zijn nieuwe woonplaats Nijkerkerveen zijn de prestaties van de Wiekwerper niet onopgemerkt gebleven: ‘het is een trots volkje, ze zien de lokale sporters graag uitblinken en op dit moment kan ik niet aan die verwachtingen voldoen, dat steekt bij ze.’ Volgens Julsing heeft zijn matige vorm met meerdere dingen te maken, zo zou er makkelijker gestunt kunnen worden doordat elke leg bij 301 begint en niet bij 501: ‘daardoor ben je eerder bij een uitgooi-mogelijkheid en dat biedt kansen voor spelers die een lager gemiddelde hebben.’

Toch steekt hij de hand vooral in eigen boezem: ‘ik zit niet zo in elkaar om andere factoren de schuld te geven van mijn mindere periode, mijn spel is op dit moment niet goed genoeg, punt uit.’ Daarnaast zou hij tegen angstgegner Dennis Willemsen (2 x verlies) last hebben gehad van koude handen en moeite hebben met de broeierige sfeer in de slag.

Vanavond heeft ‘The Elf’ kans op eerherstel en daar gaat hij vol voor: ‘elke avond is weer een nieuwe avond en zo moet je er ook in gaan. Dat pijltje kan net de goede kant opvallen en dan praten we heel anders. Het seizoen is nog maar net begonnen en andere spelers zullen ook een mindere periode krijgen, dan moet ik zorgen dat ik er sta’ eindigt hij strijdbaar.