Kenners blikken vooruit

Met het vervolg van de Masters in zicht blikken we alvast vooruit om te zien wie er kans maken op het eremetaal. We lichten 10 spelers uit die door dartskenners van over de hele wereld het vaakst werden getipt als winnaar.

1. De Haas

Wereldranglijst: 2

Maakte indruk tijdens de StayHome League en schreef het toernooi op zijn naam. Men veracht dat hij dit niveau ook op de Mastes zal laten zien en is daarmee een grote favoriet voor de titel. Een kleine vertwijfeling zit bij het aantal punten dat hij laat liggen door afwezigheid.

2. Van Vulpen

Wereldranglijst: 47

Misschien wel de speler die het hoogste gemiddelde kan halen. Maar op de Masters gaat het om continuïteit. En daar zien kenners een valkuil voor Van Vulpen die voor het eerst deelneemt aan de Masters.

3. Florijn

Wereldranglijst: 7

Greep vorig seizoen net naast de titel en begon dit seizoen met een zilveren plak. Dat hij dit seizoen wederom mee gaat doen om de titel daar is idereen van overtuigd. Zijn uitgschakeling in de 8ste finales tijdens de StayHome League doet daar niets aan af.

4. Willemsen

Wereldranglijst: 5

Altijd aanwezig, speelt altijd sterk maar tot nu toe nooit een speelronde als winnaar afgesloten. Omdat daar dit seizoen 2 punten voor staan voorspellen we geen top 3 notering voor Willemsen.

5. Van den Heuvel

Wereldranglijst: 20

Kwam tijdens speelronde 1 tot de halve finale en was daarmee de beste debutant. Versloeg o.a. Willemsen en deed dat overtuigend. Kenners zien in deze prestatie geen incident en verwachten een top 5 notering en als het een beetje mee zit kans op een plaats in de top 3.

6. Timmer

Wereldranglijst: 1

De druk die het winnen van de dubbel (Masters en Hoevelaken Open) met zich mee brengt en de tik die Pino jr. begin dit seizoen uit deelde hebben de verwachtingen wat bijgesteld. Wellicht dat Timmer zich na de lange pauze weet te herpakken maar men vreest dat hij zijn titel niet zal behouden.

7. Bos

Wereldranglijst: 32

Speelde 2 toernooien tot nu toe en kreeg beide keren handen vol match darts om tot de beste 8 te behoren. Toch strandde The Midget twee keer in de achtste finales maar drie maal is scheepsrecht.

8. Van den Hoeven

Wereldranglijst: 4

Als Van den Hoeven zou leven voor de sport had hij ongetwijfeld hoger gestaan. Ondanks zijn levensstijl behoort een top 10 notering absoluut tot de mogelijkheden.

9. Vande Poll

Wereldranglijst: 11

Door een zeer verrassende overwinning tijdens de eerste speelronde werd Henrico gezien als titel kandidaat maar door zijn tegenvallende gemiddelde op de StayHome League gaan die verwachtingen voorlopig even terug in de ijskast.

10. Kok

Wereldranglijst: 8

Op de laatste plaats in de top 10 hadden meerdere namen kunnen staan maar de sterke finale die Niels Kok speelde op het Hoevelaken Open gaf de doorslag.