Koppels helpen Majestic aan punt

Majestic Five 1 en de Wiekwerpers hebben beide een punt overgehouden aan de wedstrijd van gisteravond. Voor Majestic voelt het punt als een overwinning nadat ze op een 1-3 achterstand waren gekomen. Ook de Wiekwerpers kunnen tevreden zijn met het gelijke spel. Zij komen in totaal op 4 punten en plaatsen zich daarmee voor de halve finales.

Terwijl Milan van den Hoeven zijn rentree nog even uitstelde en zich bij nicht Tessa op de bank voorbereide met een verse bak Ierse koffie, stond collega John aan te oché om te gooien tegen Kay-Arne Kamphuis. Via de digitale kanalen kreeg Van den Hoeven te horen dat er op Kamphuis geen maat stond en de partij met 3-0 naar zich toe trok. Van den Hoeven besloot dit verdriet te verzachten met een nieuwe Ierse bak.

Niels Kok speelde een sterke partij tegen De Jong maar de grote meester had problemen met de zo genoemde wegzet beurt. Hierdoor zag Kok iedere leg een grote voorsprong inkrimpen. Uiteindelijk gaf hij zelfs de wedstrijd uit handen door zich zelf wederom geen goede dubbel te gunnen, uitslag 2-3. De gelijkmaker zorgde voor opluchting bij Van den Hoeven en besloot dit niet vieren met een door Tessa bereide Ierse bak.

Ook Geurtsen deed qua scores niet onder voor De Jong maar had het lastig met het vinden van de juiste dubbel. De 3-1 overwinning van De Jong betekende een 2-1 voorsprong voor de Wiekwerpers. Voor Van den Hoeven wederom een goede reden om naar het koffie automaat te lopen ware het niet hij zelf in actie moest komen tegen Niels Kok.

Toen Niels in de ingooiruimte warm stond te draaien kwam Van den Hoeven binnen vallen. Deze wende zich richting de ijskast en gaf met een plop geluid het startsignaal voor de wedstrijd. Dave Geurtsen maakte zich vooral zorgen om het stucwerk toen Milan zijn pijlen uit de tas haalde.

Dit bleek onnodig want de heren wisselde elkaar af met hoge scores. En Van den Hoeven was ook nog eens dodelijk op de dubbels. Met een finish percentage van 100 zette hij Niels Kok met 3-0 opzij. Op gepaste wijze vierde Van den Hoeven deze overwinning met een koud flesje bier.

Kamphuis die leergierig had toegekeken naar Milan. En was zelf effectief op de dubbels tegen De Jong en Kok. Dit in combinatie met de hoge scores van zijn kompaan Jim was goed voor een 3-0 overwinning. Milan trots dat hij als voorbeeld had gediend trok nog maar eens een flesje los.

In de laatste koppelpartij had Majestic de mogelijkheid om de 1-3 achterstand volledig glad te strijken. Milan en John maakte die laatste wedstrijd een sterke indruk en stonden lang op voorsprong maar uiteindelijk bleken zij te afhankelijk van de uitworpen van Milan. Kay-Arne en Niels waren beter op elkaar ingespeeld, bij een 2-2 stand creëerde Kamphuis een open mogelijkheid voor Kok, die met 3 pijlen aan mocht leggen voor een 52 score. Een koud kunstje voor de grootmeester, die daarmee de wedstrijd met 3-2 besliste en de totaal stand op 3-3 bracht.

Van den Hoeven keek tevreden terug op de partij, alle reden om nog een afzakkertje te nemen.