Lobbes en Kreugje wederom in evenwicht

Na een ongekend spektakel de week ervoor bleek Lobbes in “Het Kreugje” wederom over een ijzersterke mentaliteit te beschikken. Een 1-3 achterstand werd in de koppelwedstrijden rechtgezet.

Na een sterke ingooi ronde waarin Raymond Buis een 2-darter neerzette (vanaf 100, red.) ging het team vol zelfvertrouwen op weg naar de Oosterdorpstraat. Hier bleek Majestic 5 een enorm pak slaag te krijgen. Vol ongeloof dropen zij met een 5-1 nederlaag af. De Haas en Kok gingen onder het mom van een kaartavondje snel naar huis maar bronnen dichtbij gaven aan dat er harde woorden zijn gevallen in het team. Vooral omdat Dennis Willemsen, onder invloed van een groen rijtje op Toto.nl, lachend aan tafel bleef zitten. Het Kreugje zelf ging derhalve met het nodige zelfvertrouwen de partij tegen Café Lobbes aan.

Aron Kok opende tegen Raymond Buis. De bakker aan huis begon agressief en de 2-0 in legs was dan ook zeer terecht. Echter, de matchdart wilde maar niet vallen. Naar eigen zeggen waren er 653 gemiste dubbels. De wedstrijd tegen Kok werd een wedstrijd tegen zichzelf en dit resulteerde in een 3-2 winst voor Aron. Verslagen ging Buis aan tafel zitten.

Vervolgens mocht Schreuders het opnemen tegen Colin Elverding. Elverding bleek goed op de hoogte te zijn van Schreuders zijn zwakke plek. Het grote sociale hart van Schreuders was volledig in de ban van de bedelaars act van Elverding die op de Ramblas in Barcelona niet had misstaan. Met een slipper en een slepend been wist hij Schreuders volledig uit de wedstrijd te halen. Ondanks de ongekend hoge gemiddeldes van beide spelers en een 109 check van Schreuders bleek Elverding oppermachtig. 3-1 was dan ook een terechte afspiegeling.

Hierna was Robert “The Warrior” Withaar de Jong aan de beurt tegen Robin Elverding. Wederom een pikant affiche vanwege de stage van Elverding bij Vrieshuis Lagemaat. Stagebegeleider Withaar was met een 5,5 voor de scriptie van Elverding zeer zuinig. Robin was dan ook gebrand op een goed resultaat en vierde zijn dubbels zo ingetogen dat Withaar hierna dacht nog steeds kans te maken op een leg. Zelf legde hij de schuld neer bij het rumoerige Kreugje. Scheidsrechter van Doornik wilde hier echter niets van weten. Een bullseye check was helaas niet voldoende waardoor het Kreugje wederom aan het langste eind trok.

Van Doornik had genoeg gezien en wist dat het tijd was om op te treden. Met Joost van den Heuvel had Pino echter geen enkel probleem. De feestelijke vanwege de verjaardag van zijn zuster zette hij vrolijk voort met een 3-0 overwinning op van den Heuvel. Het zure gezicht van Joost zei voldoende voor zijn stemming de rest van de avond.

De gastheren van het Kreugje mochten vervolgens kiezen tegen wie zij de koppelwedstrijden wilden beginnen. Met enige arrogantie werd voor het duo Withaar/Schreuders gekozen. Van den Heuvel en Colin hadden echter niet gerekend op dynamische samenwerking van deze combinatie. Withaar legde alles keurig klaar waardoor Schreuders simpel kon checken. Na wederom een 3-0 vertrok van den Heuvel snel naar huis om zijn wonden te likken.

Hierna wisten van Doornik & Buis dat er tegen Robin en Kok gewonnen moest worden om een gelijkspel uit het vuur te slepen. Voor het publiek werd het nog even spannend gemaakt, mede omdat materiaalman Jerry “Henk” Wezendonk ineens bij een kaartwedstrijd zat, maar de overwinning kwam geen seconde in gevaar. De laatste check betekende een explosie van vreugde in het Kreugje vanuit de kant van Lobbes. Zowel het Kreugje als Lobbes keken daarna gezamenlijk terug op een fantastische sportavond. Het bleef nog lang gezellig in Hoevelaken.