“Lobbes gaat eraan!”

De komende dagen staan er 2 krakers op het programma. ’t Kreugje 1 komt voor de tweede maal in actie en zal na de nederlaag van vorige week alle zeilen bij moeten stellen om de halve finales in zicht te houden. In Groep B hebben de Wiekwerpers voldoende aan 1 punt om door te gaan naar de volgende ronde.

Donderdag Café Lobbes – ’t Kreugje 1

Een droom komt uit voor Bob Noordzij niet alleen is hij gebrand op een overwinning tegen Withaar de Jong. De geboren Briellenaar droomde er als kind al van om in Café Lobbes te mogen spelen. Begrijpelijk want alles aan de club Lobbes ademt de authentieke sferen van het darts uit. Alleen een gevulde prijzenkast ontbreekt maar daar zou volgens aanvoerder Pino jr weleens snel verandering in kunnen komen.

“Individueel hebben we niet de beste spelers, al verraste Buis in 2020 wél door de finale te halen, maar als team zijn we ijzer sterk! Dat we De Haas niet vast hebben kunnen leggen heeft ons alleen maar dichter bij elkaar gebracht. Persoonlijk denk ik dat Schreuders weleens onze troefkaart kan zijn.” Ook hij was in 2020 dicht bij een stunt, hij kwam op 1-0 tegen De Haas maar er was wat verwarring bij de regie, hierdoor raakte Schreuders uit zijn spel en verloor alsnog de wedstrijd.”

Ook Noordzij zit vol vertrouwen. Vanmiddag was hij live bij q-music te horen en zei het volgende: “Lobbes gaat eraan!”.

Vrijdag Majestic Five 1 – Wiekwerpers

De Wiekwerpers zullen het vrijdag zonder Maarten Julsing moeten doen. Vervanger is Van den Hoeven, hij pakt na een lange pauze de pijlen weer op. Uit angst voor het killer virus lagen zijn Harrows sinds 2020 diep weg gestopt in zijn nachtkastje.

Toch zullen de meeste ogen dit weekend wel gericht zijn op het sterrenensemble van Majestic Five. Met Geurtsen (c), Kamphuis en Kok in de gelederen lijkt het team op papier een goede kanshebber voor de eindzege. Maar of de kwaliteiten tot uiting zullen komen moet blijken. De spelers kwamen in deze samenstelling nog weinig in actie, Niels Kok boekte vooral succes met De Haas aan zijn zijde.

Om als club goed voor de dag te komen legde Geurtsen de afgelopen dagen de laatste hand aan zijn speel locatie. Tot zijn grote ontsteltenis waren de lichtgevende surround-ringen overal uitverkocht. “Op zo’n moment mis je een man als Henk van de Kleut. Zijn winkel was een snoepwinkel voor de dartsliefhebber. Helaas zijn we nu afhankelijk van de TL-verlichting in mijn schuur.” aldus de kapitein van Majestic Five 1.

Prachtige beelden van Schreuders tegen De Haas in 2020.