Majestueuze storm sloopt SK

De mariniers van Dartvereniging SK deden er gister avond alles aan om de punten binnen boord te houden. Maar als een storm blies een ontketend Majestic het vlaggenschip van de kaart.

Dartvereniging SK – Majestic Five

Met één missie begon Majestic aan de wedstrijd. Namelijk eerste worden in de poule en daar was een goed leg saldo voor nodig. Speciaal voor de gelegenheid was Dennis de Haas uit het tweede overgevlogen. Een slimme zet van Geurtsen want De Haas speelt tot nu toe een sterk toernooi met het belofte team. Maar Geurtsen zelf nam het voortouw door Boekhout met 3-0 te verslaan. Ook Kamphuis, Kok en De Haas gaven geen leg weg in het enkelspel en zo was groepswinst nog voor de koppelpartijen al zo goed als veilig gesteld. Maar ook daar wist SK het spel niet daar zijn hand te zetten. Uiteindelijk was het Storm die de akelig nul van het bord poetste maar bij de ene schamele legje bleef het wel. “Een vreselijke aderlating” verklaarde Bakker die niet vond dat hij persoonlijk onder de druk was bezweken.

Ludo Boekhout – Jimmy Geurtsen 0-3
Simon de Boer – Kay-Arne Kamphuis 0-3
Sven van den Heuvel – Niels Kok 0-3
Maikel Bakker – Dennis de Haas 0-3
Metz/Storm – Majestic Five 1-3
Dartvereniging SK – Majestic Five 0-3

’t Kreugje 2 – ’t Kreugje 1

Joost van den Heuvel durfde de reis naar Hoevelaken vanuit Hoogland niet aan vanwege de storm, dacht dat ‘t Kreugje 2 het zonder hem ging redden (lees misplaatste arrogantie). Daan van Kreugje 1 was afwezig vanwege een positieve COVID test.

De eerste wedstrijd won Aron na een matige start van Rick “neighbourhood dad” Van De POL (3-1). Dion is klinisch op z’n dubbels tegen Robin, 3-2 winst voor Dion na een gelijkwaardige partij.

Toen kwam het spektakel tussen Colin en Bob; 3-1 voor the butcher waar beide spelers een gemiddelde gooide van 66. Colin trok de goede lijn door tegen Rick en won met 3-1.

De eerste dubbelpartij ging naar Aron en Robin met 3-1 tegen Rick en Dion. Opvallend was de teamgeest van ‘t Kreugje 1 zonder dat Bob meespeelde. Bob die er toch een handje van heeft om eigen team genoten af te vallen.

De laatste dubbel partij was een absoluut dieptepunt in de HDO StayHome League II. Na een 2-1 voorsprong voor ‘t Kreugje 2 kwam de langste leg uit de geschiedenis van de HDO. Na 89 pijlen (dit is echt bijgehouden) gooide Dion voor ‘t Kreugje 1 de beruchte dubbel 1 uit. Daarentegen gooide Dion de beslissende leg met z’n eerste kans op de dubbel uit. Eindstand 3-3.

Heel opvallende detail is dat Bob in de laatste leg van de avond dacht een wind te laten, maar omdat hij z’n rennies was vergeten eindigde dit dramatisch en moest hij na de wedstrijd naar huis fietsen om z’n onderbroek te wisselen.

Voorafgaand en tijdens de wedstrijd is er niet alleen een biertje genuttigd, er werd ook flink aan de flessen Nozem olie gezeten (een delicatesse binnen ‘t Kreugje). De slogan van de Nozem is “smerig lekker”: Een goede samenvatting van de avond.

Aron Kok – Rick van de Pol 3-1
Robin Elverding – Dion Boekhout 2-3
Colin Elverding – Bob Noordzij 1-3
Colin Elverding – Rick van de Pol 3-1
R. Elverding/Kok – Van de Pol/Boekhout 3-2
C. Elverding/Kok – Noordzij/Boekhout 2-3