Niels Kok suprieur

Ronde 1: Niels Kok suprieur

Ondanks concurentie van de populaire voetbal-quiz gehouden op Sportpark Kleinhoven waren de poules tijdens de eerste competitie avond van de HDO rijkelijk gevuld.

Maar liefst 22 deelnemers streden om de eerste competitie punten. Deze deelnemers waren over 5 poules verdeeld en speelden allen 4 wedstrijden, de hierin behaalde punten tellen mee voor de competitie stand.

Poule 1

In poule 1 wist Arjan Timmer al zijn wedstrijden te winnen en werd met 12 punten winnaar van zijn poule. Nils van ’t Hof gooide in deze poule de hoogste finish van de avond (157), deze leverde hem 2 punten op en bracht zijn totaal op 8 punten. Hiermee blijft hij Tobias van Eijs met 6 punten nipt voor. Hekkensluiter in de poule was Robin Simons met 1 punt.

Timmer (12)
Nils van ’t Hof (8)
Van Eijs (6)
Simons (1)

Poule 2

In poule 2 stak Niels Kok met kop en schouders boven de rest uit. De groepswinnaar wist al zijn groepswedstrijden met 3-0 te winnen en gooide bovendien een 108 finish. Dit bracht zijn totaal op 14 punten. Dit ongekend hoge aantal punten maakte Kok tevens winnaar van de avond. Nummer 2 Walter Pulle behaalde 6 punten en Martin Schreuders en Paul Godthelp bleven steken op 3 punten.

N. Kok (15)
Pulle (6)
Schreuders (3)
Godthelp (3)

Poule 3

De spelers in poule 3 waren aan elkaar gewaagd maar met 1 punt voorsprong op voormalig toernooi winnaar Jeroen Taat wist Kay Arne Kamphuis de groep te winnen met 9 punten. Andrew Vincent en André Breg zaten er kort op met beide 6 punten. Voor Jordy Ruitenbeek was het geen succesvolle avond hij eindigde slechts op 2 punten.

Kamphuis (9)
Taat (8)
Vincent (6)
Breg (6)
Ruitenbeek (2)

Poule 4

Bastiaan Florijn was in poule 4 de terechte winnaar. Met 4 overwinningen en een 109 finish bracht hij zijn punten totaal op 13. Slechts 1 punt minder als de nummer 1 van de avond, Niels Kok. Milan van den Hoeven met 8 punten en Jimmy Geurtsen met 6 punten wisten het Bastiaan niet echt lastig te maken. Fabian en Pepijn Bezembinder met respectievelijk 5 en 0 punten domineerden de kelder van deze poule.

Florijn (13)
Van den Hoeven (8)
Geurtsen (6)
F. Bezembinder (5)
P. Bezenmbinder (0)

Poule 5

Alle ogen in poule 5 waren gericht op Dennis Willemsen, finalist van het kick-off event. Deze hoge verwachtingen maakte Willemsen met 4 overwinningen waar maar hij moest wel 2 legs afgeven waardoor hij niet boven Niels Kok uit kwam. Wel werd hij winnaar in poule 5 gevolgd door Jeroen van Dijk en Edwin de Jong met 7 punten. Maarten Julsing behaalde 5 punten en Marco Boute wist tijdens zijn debuut slecht 1 punt te pakken.

Willemsen (11)
Van Dijk (7)
De Jong (7)
Julsing (5)
Boute (1)

Knock-out

De competitie punten waren hiermee verdeeld maar de beste 4 groepswinnaars namen het onderling nogmaals tegen elkaar op. Middels een halve en finale streden de 4 beste spelers om de eer van de avond. In de eerste halve finale had Dennis Willemsen geen antwoord op Niels Kok en ging met 2-0 ten onder. In de andere halve finale was Bastiaan te sterk voor Arjan Timmer.

Weliswaar voor de eer maar zeker niet minder balladen was de finale tussen Bastiaan Florijn en Niels Kok. Bastiaan speelde zoals de hele avond zeer stabiel en kwam na een 2-0 achterstand terug op 2-1. Maar Niels Kok was ontketend en vast besloten te laten zien dat hij de avond had gedomineerd. De beslissende 3-1 was voor Florijn onvermijdelijk.

Na een gezellige avond darten wist Niels Kok niet alleen de meeste competitie punten maar ook de eer mee naar huis te nemen!