Nieuwkomer Bouw na zege ‘dit smaakt naar meer’

Nieuwkomer Bouw na zege: ‘dit smaakt naar meer’

De ‘order of merit’ zoals de lijst op deze site wordt genoemd leek als een huis te staan. Maar in de 4e- eerste ronde wedstrijd van de Stay Home League of Darts ging de nummer 5 van die lijst onverwacht onderuit. Florijn werd uit het veld geslagen door een doortastende debutant: Martin Bouw.

Na de zoveelste technische storing stond Bouw (33 jaar) geduldig te wachten op groen licht van de redactie. Niet wetende dat een twintigtal minuten later hij als winnaar uit de bus zou komen in een onderling duel met Bastiaan Florijn, die als torenhoge favoriet genoteerd stond.

‘Het was een avond om niet snel te vergeten, als je zo kan stunten tijdens je debuut…. daar kun je alleen maar van dromen.’ Bouw pakte zijn de eerste leg en zag Florijn daarna langszij komen: ‘de tweede leg was ik nergens en dan kun je alleen maar hopen dat dat zich niet doorzet in de allesbeslissende laatste leg.’ Daar leek echt aanvankelijk wel op. Bouw zijn worpen liepen matig en Florijn leek zijn kans te pakken.

174 SCORE WAS FUNDAMENT VOOR WINST

Halverwege de derde leg kwam daar ineens een triple 20 op het dartsbord van de Ridderspoor, gevolgd door een tweede. ‘Op het moment dat je gaat nadenken over je derde pijl, nadat je de eerste 2 in de triple 20 hebt gegooid, dan kun je eigenlijk al voorspellen dat die derde daar niet in gaat belanden.’ En zo geschiedde, de derde pijl kwam alsnog gunstig terecht in de triple 18 en de daarbij horende score was in totaal 174. Dit bleek het fundament voor de zege.

Nadat Bouw zijn dubbel uitgooide kon zijn feest beginnen: ‘in deze tijden wil je niet heel gek gaan lopen doen en toch wat ingetogener het feestje vieren. Maar bij thuiskomst heb ik er toch een aantal potjes bier op open getrokken, je moet niet vergeten de mooie momenten van het leven te vieren, en dit is er zeker één van.’

Nu moet de knop snel om voor de debutant, gezien zijn loting tegen boezemmaat Dennis Willemsen: ‘Dennis en ik kennen elkaar al lang en we coachen al jaren samen de jeugd van SC Hoevelaken. Direct na de wedstrijd hebben we contact gehad en met een schuin oog naar onze onderlinge pot gekeken, hij had me nog nooit zo goed zien gooien…’ sloot hij lachend af.