Persbureau stuurt aangetekende brief

Persbureau klopt aan de deur

Afgelopen week werd de HDO verrast met een aan De Slag geadresseerde brief t.a.v. Hoevelaken Darts Organisation. Onder getekende het Algemeen Nederlands Persbureau.

Omdat de HDO over het algemeen niet op belangstelling van dergelijke instanties hoeft te rekenen was er alle reden tot paniek. De Jong vreesde dat het succes van de StayHome League een keerzijde had en een overname van koningskoppel Van den Berg en Schreuders aanstaande was. Op het presentatie duo was het persbureau echter niet uit maar het betichtte de HDO van het schenden van auteursrechten. Het zou gaan om een onrechtmatig verkregen foto van Mark Rutte, gevraagde vergoeding € 292,50.

De Jong: “Na het online succes gaat je eerste vrees uit naar vertrek van steunpilaren binnen de organisatie, dat is gelukkig niet het geval. Als organisatie nemen we afstand van fake news, plagiaat en het schenden van auteursrechten. Door alle hectiek van aflopen weken hebben we over de foto heen gekeken. Ik heb inmiddels contact gehad met het ANP, zij hadden gelukkig begrip voor de situatie en hebben de aanklacht terug getrokken.”

Rutte zelf zag de humor er wél van in: “Ik heb kennis genomen van de situatie. Op de foto werd de indruk gewekt dat ik deel nam aan een potje darts. Ik denk dat het voor mensen dus wel duidelijk is dat het hier om foto bewerking gaat, ik heb niets met het spelletje. Maar in deze bizarre tijden moet je elkander wat gunnen dus voor mij is de kous af.”