Publiek in ’t Kreugje beloond met spannend einde

Café ’t Kreugje was gisteravond het toneel voor de 8ste en laatst speelavond van de Hoevelaken Darts Masters. In een “Pool of Death” werden de bovenste 4 spelers van de ranglijst met elkaar geconfronteerd om onderling uit te maken wie de wisseltrofee mee naar huis mocht nemen. Deelnemers waren Dennis Willemsen, Joost van den heuvel, Maarten Julsing en Edwin de Jong

Julsing begon ijzersterk aan de avond en versloeg De Jong met 3-0. Ook Van den Heuvel begon goed met een 2-1 overwinning op Willemsen. Maar omdat Van den Heuvel een achterstand had opgelopen in de voorgaande speelrondes was het Julsing die de beste papieren had voor de eindoverwinning.

Julsing liep uit door halverwege de avond Dennis Willemsen met 2-1 te verslaan. Maar zag niet veel later De Jong naderen door ook een zege op Willemsen te boeken (3-0). Na een verloren halve finale tijdens de StayHome League en een tweede plaats op de Masters en HDO Kick-off toernooi verloor “Swoosh” wederom het zicht op een titel in de slotfase van een toernooi.

Ook voor Van den heuvel werden de kansen steeds kleiner. Hij versloeg weliswaar Willemsen en Julsing met 2-1 maar had ruimere overwinningen nodig om in te kunnen lopen. Deze bleven uit en zijn kansen vervlogen definitief in een triller tegen Julsing. Het was de voorlaatste wedstrijd en Julsing zou met een 3-0 overwinning de kopposities overnemen. Lang leek hij op weg dit kunstje te flikken. Tot beide heren in een metaalgevecht met de dubbels belande, Joost overwon dit gevecht als eerste en gooide dubbel 4 uit. De Jong schoof zijn barkruk al langzaam een stukje richting de beker en kon het eremetaal bijna ruiken.

Met nog 1 leg te gaan wist Maarten “The Elf” Julsing dat hij bonus punten nodig had om het tij alsnog te keren. Het publiek werd uitzinnig toen ze het onmogelijk geachte live zagen gebeuren. Met een 9-darter (2 bonus punten) won Julsing zijn laatste wedstrijd en nam alsnog de leiding over.

De laatste wedstrijd van de avond was alles beslissend. Met een overwinning zou De Jong de titel winnen. Met een 3-0 overwinning voor Willemsen zou Julsing de beker mee mogen nemen naar ’t Veen en met een 2-1 overwinning voor Willemsen zouden De Jong en Julsing gelijk eindeigen en zou er een beslissingswedstrijd volgen.

Willemsen was vastbesloten om toch nog een grote rol te spelen in de verder voor hem teleurstellende avond. Met prachtige pijlwerk kwam hij met een ruime voorsprong als eerste over de streep, 1-0. De tweede leg waren de rollen omgedraaid en was De Jong de sterkste en maakte 1-1.

Voor de aller laatste leg sloeg het publiek de handen stuk en zong luidkeels “Don’t take me home, Please don’t take me home, I wanna stay here and drink all the beer”. De toegestroomde fans hadden wel zin in een beslissingswedstrijd tussen Julsing en De Jong. Gedragen door het publiek nam Swoosh wederom een ruime voorspong maar maakte het zich zelf onnodig moeilijk door een kans op tops te missen en uiteindelijk 3 over te laten. De slechts denkbare score die de dartsport kent en hoewel Willemsen de vorm inmiddels te pakken had bleek ook hij niet in staat die laatste 3 punten van het bord te poetsen. De Jong had zich met 4 een gunstigere dubbel verschaft en maakte daar dankbaar gebruik van. Zijn eerste pijl was meteen raak en schreef daarmee de tweede editie van de Masters op zijn naam.

Gastheer Rick van de Pol van dartcafé ’t Kreugje was zeer te spreken over het verloop van de avond. Nadat de stream offline ging sloot hij de avond hoogste persoonlijk af met het zingen van Amsterdamse levensliederen.