Timmer te sterk voor De Jong

Ronde 2: Timmer te sterk voor De Jong

Vrijdag avond werd in Sportcafé de Slag de tweede ronde van de Hoevelaken Darts Masters gespeeld. Arjan Timmer kroonde zich tot winnaar van de avond.

Poule 1

Maar liefst 4 gast spelers kwamen uit in groep 1. Tom Bos, Sven van de Heuvel, Richard Timmerman en Jeffrey Donselaar. De enige vaste deelnemer was Bastiaan Florijn, hij werd direct gezien als top favoriet in de groep. Jeffrey Donselaar verkeerde in bloed vorm en wist verrassend van Florijn te winnen. Donselaar werd met 11 punten winnaar van de poule. Florijn zat er kort achter met 9 punten. Timmerman en van de Heuvel kwamen beide op 4 punten. Hekkensluiter was Tom Bos met 3 punten.

Donselaar (11)
Florijn (9)
Timmerman (4)
Van den Heuvel (4)
Bos (3)

Poule 2

Top spelers Maarten Julsing, Jeroen van Dijk en Marco Boute zaten net als in ronde 1 bij elkaar in de poule. Poule 2 waar ook Niels Kok en invaller Wilmar waren ingedeeld was de poule des doods. Niels Kok was net als in de eerste ronde de sterkste in zijn poule (9 punten). Wel verloor hij zijn eerste wedstrijd op de HDM, 2-1 tegen Maarten Julsing. Met deze overwinning kwam Julsing op 7 punten en schoof in daarmee Van Dijk en Boute (beide 6 punten) voorbij. Wilmar behaalde 3 punten.

N. Kok (9)
Julsing (7)
Van Dijk (6)
Boute (6)
Van der Gugten (3)

Poule 3

Vorige ronde stelde Walter Pulle nog iets teleur maar met 4 overwinningen en een totaal van 10 punten was hij dit keer de sterkste in zijn poule. Normaal gesproken weet Nils van ‘t Hof zijn punten totaal op te schroeven met het gooien van hoge finishes. Deze bleven dit keer uit en hij bleef net als Andrew Vincent steken op 7 punten. Door directe concurrent Martin Schreuders (3 punten) in een onderling duel te verslaat eindigde John (4 punten) net boven Schreuders.

Pulle (10)
Vincent (7)
Van ’t Hof (7)
J. Kok (4)
Schreuders (3)

Poule 4

Zowel Van den Hoeven als De Jong laten tot nu toe niet het beste van hun spel zijn op de HDM. Maar in poule 4 werden zij wel als favoriet gezien. Door in de eerste wedstrijd direct van Van den Hoeven te Winnen werd De Jong (11 punten) winnaar in de groep. Van den Hoeven eindigde op 9 punten. Godthelp speelde een sterke ronde en kwam op 6 punten. Ook Fabian Bezembinder speelde goed maar hij miste veel kansen op de dubbels. Hij eindigde op 4 punten maar er had meer ingezeten. Robert “The Warrior” Withaar speelde na zijn blessure voor het eerst mee en was duidelijk nog niet op zijn oude niveau. Met slecht 1 punt was laatste in de groep en hij behaalde tevens het minste aantal punten in speelronde 2.

De Jong (11)
Van den Hoeven (9)
Godthelp (6)
Bezembinder (4)
Van der Gugten (1)

Poule 5

Dennis de Haas die tot de kanshebbers voor de titel behoord maakte zijn HDO debuut in groep 5. Veel ogen waren daarom op hem gericht. Met 6 punten in zijn eerste 3 wedstrijden kende De Haas aanvankelijk een goede avond. Maar in zijn laatste duel tegen Buis ging het compleet mis. Buis versloeg De Haas met 3-0 waardoor beide spelers eindigde op 6 punten. Van de Bunt kon zijn verbazing niet op toen hij op de ranglijst zag dat hij met slechts 2 punten laatste was geworden in de groep. Met een 2-1 overwinning op concurrent Buis had hij zijn positie zelf hoger ingeschat.

Timmer (12)
De Haas (6)
Buis (6)
Van de Bunt (2)

Poule 6

In een groep met Van Eijs, Vaarkamp en Van de Poll leek het een makkelijke avond te worden voor Dennis Willemsen. Met 10 punten was Willemsen ook groepswinnaar mar makkelijk ging het niet. Tobias van Eijs (8 punten) schreef geschiedenis door tegen Willemsen de eerste competitie 180’er te gooien. En ook Henrico van de Poll verkeerde tegen Willemsen in bloedvorm. Mede door een 120 check wist Henrico als eerste speler van Willemsen te winnen. Een laatste plaats wist Henrico hier niet mee te voorkomen. Hij behaalde net als Vaarkamp 5 punten maar werd laatste op leg saldo.

Willemsen (10)
Van Eijs (8)
Vaarkamp (5)
Van de Poll (5)

Knock-out

Normaal gesproken word de knock-out ronde slechts voor de eer gespeelt. Maar omdat Timmer, Donselaar en De Jong allen 10 punten en 4 overwinningen hadden en ook in leg saldo precies gelijk stonden werd de winnaar van de speelronde middels een knock-out-out fase beslist. Hierin bleek Arjan Timmer de sterkte, met 2-0 versloeg hij Dennis Willemsen en De Jong werd met 3-0 verslagen.