Van den Hoeven met eer naar huis

Ronde 3: Van den Hoeven met eer naar huis

Gister avond was het niet voor iedereen goede vrijdag, in een knotsgekke 3de speelronde verspeelde veel titelkandidaten dure punten.

Poule 1

Om de achtervolging op Timmer en Kok in te zetten was het een belangrijke avond voor Willemsen. Donselaar bleek echter een sterke outsider en werd poule winnaar door ondermeer Willemsen te verslaan. Ook Bunt had een sterke avond en wist alleen tegen Donselaar geen leg te pakken.

Donselaar (9)
Willemsen (8)
Pulle (8)
Bunt (6)
Koster (0)

Poule 2

Met een grimas op het gezicht zag De Jong hoe zijn concurrent Van den Hoeven een punt liet liggen tegen Richard ‘The Hammer’ Timmerman. Die lach verdween snel toen De Jong niet veel later compleet van het bord werd gespeeld door die zelfde Timmerman. Een wisselvallige Schreuders wist The Hammer wel met 3-0 te pakken.

Van den Hoeven (11)
De Jong (8)
Schreuders (5)
Timmerman (4)
Bos (3)

Poule 3

Kenners zagen in poule 3 grote kansen voor Julsing. In een vrij eenvoudige poule waren er mogelijkheden om zich bij de top van de competitie te scharen. Maar Breg en Julsing die 2 keer tegen elkaar speelden hielden elkaar in evenwicht. Een beslissende leg bepaalde de groepswinst. Maarten ‘The Elf’ Julsing trok de winst naar zich toe. Pepijn wist in zijn 5de competitie wedstrijd zijn eerste leg te pakken tegen Wilmar van der Gugten.

Julsing (9)
Breg (8)
Van der Gugten (6)
P. Bezembinder (2)

Poule 4

Fans keken uit door het duel tussen Florijn en Niels Kok. Respectievelijk de nummer 1 en 3 van de competitie. Florijn behaalde niet zijn niveau maar wist wel 4 keer te winnen. Ook Kok had een zware avond en werd slechts 4de in de groep met 5 punten. Onderanderen John Kok wist zijn achternaam genoot te verslaan. Holsappel maakte zijn competitie debuut.

Florijn (10)
Van de Poll (6)
J. Kok (5)
N. Kok (5)
Holsappel (5)

Poule 5

Weer hield Timmer zich staande en is nog altijd ongeslagen. Voor de 2de keer was hij beste speler van de speelronde. Maar het scheelde niet veel. Lang had Jeroen Taat de beste papieren om groepswinnaar te worden. Mede door een wonderschone 130 check. Alleen door Taat in de laatste wedstrijd met 3-0 te verslaan kon Timmer de groepswinst nog pakken. En wat niemand voorzag gebeurde Timmer won met 3-0 en werd zowel winnaar van de groep als van de avond. Brons wist op zijn debuut avond 1 leg te winnen en staat in de boeken.

Timmer (13)
Taat (11)
O. Heuvel (6)
Tiggelaven (3)
Brons (1)

Knock-out

Voorafgaande aan de halve finale moest Maarten Julsing wederom een tiebreak spelen omdat hij en Donselaar precies dezelfde groeps resultaten hadden. En net als in zijn tiebreak tegen Breg wist Julsing te winnen.

In de halve finales worden er geen punten meer verdeeld maar ook om de eer werd vel gestreden. Met 13 punten in de groep tegen de 9 punten van Julsing was Timmer favoriet in de eerste halve finale. Maar Julsing wist vriend en vijand te verbazen tot hij de finale haalde door Timmer met 2-1 te verslaan. Geen enkele spelers wist tot nu toe 2 keer de finale te halen. En ook Florijn lukte dat niet, hij verloor in de halve finale tegen Van den Hoeven. De finale leek nog even spannend te worden toen Julsing op 1-1 kwam. Maar uiteindeljk ging Van den Hoeven met de eer naar huis.