Haas niet te stoppen

Ronde 4: Haas niet te stoppen

De Hoevelakense dart competitie heeft er sinds gister een titelkandidaat bij. Dennis de Haas sloot de 4de speelronde met 14 punten als winnaar af. Slechts 1 punt minder als het record van Niels Kok.

Poule 1

Een aantal keer stond Dave “The Escapist” Geurtsen met zijn rug tegen de muur maar keer op keer wist hij te ontsnappen. Met name Donselaar kwam na de mentale knap van Geurtsen niet meer in zijn spel. En ook De Jong met een bonus punt (116 check) op zak kwam Geurtsen in de stand niet voorbij.

Geurtsen (10)
De Jong (8)
Donselaar (7)
Van Eijs (5)
Godthelp (2)

Poule 2

Net als iedere speelronde werd Willemsen winnaar in de poule maar geen winnaar van de avond. Ook wist de nummer 2 van de competitie wederom geen bonus punten te pakken. Voor de 3de keer behaalde Willemsen 10 punten, te weinig om op Timmer in te lopen. Timmer mag hier vooral Jimmy Geurtsen voor bedanken die Willemsen in zijn laatste wedstrijd een nederlaag bezorgde.

Willemsen (10)
Fabian Bezembinder (6)
Jimmy Geurtsen (5)
Martin Schreuders (4)

Poule 3

Middels een brief aan het bestuur heeft Bunt zijn kritiek op het reglement kenbaar gemaakt. Hoewel hij nog geen antwoord op zijn brief heeft lijkt het Bunt vooralsnog rust in zijn hoofd te geven. Met 9 punten werd hij groepswinnaar en was slechts een haar verwijderd van de halve finale. Zijn debuterende teamgenoot Peter van der Weerd kijkt ook terug op een geslaagde avond, mede door een prachtige 71 finish (T17, D10). “Rekenen en spelen” zo simpel is het volgens Van der Weerd. Maar een laatste plaats in de poule wist hij er niet mee te voorkomen.

Bunt (9)
Van de Poll (7)
Van der Gugten (5)
Van der Weerd (4)

Poule 4

Een 2-1 nederlaag tegen Jeroen van Dijk bezorgde Timmer zijn slechtste prestatie tot nu toe. Desondanks mocht hij als groepswinnaar 10 punten bijschrijven. Dat zegt alles over de prestaties van de lijstaanvoerder. Deze 2-1 overwinning deed Van Dijk gek genoeg geen goed. Met tegenzin moest hij tegen zowel Vincent als Van den Heuvel een leg afstaan. In een weerzien met Timmer tijdens zijn laatste wedstrijd wist Van Dijk zelfs geen leg te pakken.

Timmer (10)
Vincent (7)
Van Dijk (6)
Van den Heuvel (2)

Poule 5

Julsing zet zijn stijgende lijn voert en met 11 punten werd hij voor de tweede keer groepswinnaar. Om de groepswinst te pakken moest Julsing koppel maatje Van den Hoeven opzij zetten. De 2-1 nederlaag kwam bij Van den Hoeven hard aan. Boute die sterk speelde ging onverwacht onderuit tegen P Bezembinder, die hiermee zijn eerste overwinning pakte. Bastiaan zal zijn 5 punten direct naar de prullenbak verwijzen. Een midweeks uitstapje naar Engeland heeft zijn dartprestaties geen goed gedaan.

Julsing (11)
Van den Hoeven (9)
Florijn (5)
Boute (4)
P Bezembinder (2)

Poule 6

Dat Dennis de Haas het spelletje aardig onder de knie heeft is al langer bekend maar doordat hij al 2 maal absent was stond hij slechts op de 27ste plaats. Maar gisteravond was De Haas zowel letterlijk als figuurlijk aanwezig. Geen enkele leg stond hij af. Walter Pulle kende een hele zwakke avond maar ver in blessure tijd wist hij 3 punten tegen Ruitenbeek te pakken waardoor hij de laatste plaatst wist te ontlopen.

Haas (14)
Van ’t Hof (8)
Pulle (4)
Ruitenbeek (3)
Withaar (3)

Halve finales

Julsing (11 punten) en De Haas (14 punten) waren al zeker van een halve finale plaats. De 2 andere halve finale plaatsen werden bepaald in 1 leg waarin 3 spelers uit kwamen, Dave Geurtsen, Dennis Willemsen en Arjan Timmer. Timmer plaatste zich als eerste gevolgd door Geurtsen. Voor Willemsen kwam de avond ten einde.

Julsing nam het in de halve finale op tegen Timmer. Ook 2 weken was dit het geval. Toen bleek Julsing een angstgegner voor Timmer. En dat zal voorlopig zo blijven want Julsing won wederom (2-0).

In de andere halve finale was De Haas te sterk voor Dave Geurtsen. De Houdini van het darten wist dit keer niet te ontsnappen en ging met 2-0 onderuit.

Finale

Julsing wordt door het grote publiek nog niet gezien als kanshebber voor de titel. Maar insiders zien in hem een gevaarlijke outsider. Met zijn 2de finale plaats op rij lijkt het erop dat zij weleens gelijk kunnen hebben. Ook De Haas mag nog niet afgeschreven worden. Dat zijn lat iets hoger ligt als die van Julsing blijk in de finale die hij met 3-2 won. Maar zijn niveau is wat wisselvalliger en daar ligt voor De Haas het gevaar.