Pollposition

Ronde 1: Pollposition

Henrico van de Poll heeft gister avond de eerste speelronde van de Masters gewonnen en neemt voorlopig de leiding in het klassement.

De beste 5 spelers van vorige seizoen waren de kluts volledig kwijt en daar maakte de kleine man dankbaar gebruik van. Florijn (vorig jaar 2de) haalde weliswaar de finale maar had een 180’er en een 9-darter nodig om zijn puntverlies te compenseren.

Poule 1

Dennis de Haas speelde zo als we hem kennen zeer solide. Ongeslagen eindigde hij eerste in de poule maar kwam 1 punt te kort voor de halve finale. Achter De Haas eindigde Van der Gugten, die lijkt dit seizoen wel zijn talent in punten om te kunnen zetten. Simon de Boer wist Coen Bos in een onderling duel te verslaan maar in de ranglijst waren de verhoudingen omgedraaid. Voor Broekhuis duurde de avond net te lang, hij verslapte in zijn laatste wedstrijd en gaf Bezembinder de kans van de akelige 0 af te komen.

Poule 2

De toon in poule 2 werd van meet af aan gezet. Van Doornik walste met 3-0 over Timmer heen. De enorme dreun sloeg als een mokerslag binnen bij de regerend kampioen. Een klap waar ook Withaar en Zieltjes van profiteerde en de aangeslagen sterspeler opzij zette. De Bruin deed dit niet maar kende verder wel een sterk debuut. Aron Kok kon aardig mee met het niveau van de poule en bleef niet ver achter door een 3-0 overwinning op Zieltjes.

Poule 3

Door oerkreten van Timmerman en Noordzij was het score verloop in poule 3 op afstand te volgen. Toch bleek het een vertekend beeld want het was Van de Poll die ingetogen die groepswinst pakte. Voor Noordzij had er wellicht meer ingezeten als hij zijn tegenstander niet had bijgestaan in het rekenwerk. Want als je Timmerman zegt wat hij moet gooien dan staat hij zijn mannetje. Bezembinder en Bos namen beide genoegen met 5 punten.

Poule 4

Met 3 spelers uit de top 5 van vorig seizoen kon poule 4 als vrij pittig worden beschouwd. Iets dat op lachspieren werkte van het mee gereisde publiek van debutant Van Deuveren. Maar onterecht zo bleek want de nieuweling hield zich goed staande. Dit overigens tot groot genoegen van zijn fans. “Deuvie Army, Deuvie Army” was er zo nu en dan te horen. Ook Wernsen speelde zeer sterk maar was niet opgewassen tegen een 180’er en een 9-darten van Florijn. Met deze bonus punten repareerde Florijn zijn eerder opgelopen schade en eindigde als eerste. De Jong kende een armoedige avond een 112 check en een overwinning op rivaal Van den Hoeven gaven nog enige kleur aan de avond. Ook laatst genoemde moet duidelijk nog even in het toernooi ritme komen.

Poule 5

Hij werd vooraf genoemd als een man die op de titel mee zou kunnen strijden. En die verwachting mocht Joost van den Heuvel meteen waar maken want in poule 5 trof hij Willemsen. Het waren geen valse verwachtingen want Willemsen kreeg een white wash. Één schrale troost, ook de Kooi, Middelaar en Van den Berg pakte geen leg tegen de ontketende Van den Heuvel.

Poule 6

Een echte favoriet was in poule 6 niet aan te wijzen. De poule bestond vooral uit taaie subtoppers. Alleen over de debuterende Tilburg viel vooraf nog niet veel te zeggen. Maar al snel bleek dat hij vooralsnog een maatje te kort komt. Schreuders versloeg Tilburg met 3-0 en eindigde daarmee boven Breg. De strijd om de koppositie ging uiteindelijk tussen Julsing en Donselaar. De twee waren aan elkaar gewaagd. Een onderling resultaat in het voordeel van Julsing (2-1) was aan het einde van de rit doorslaggevend.

Halve finale 1:

Joost van den Heuvel – Bastiaan Florijn 1-2

Florijn die het de hele avond van zijn bevliegingen moest hebben leek in de halve finale eindelijk de rust te hebben gevonden. Hierdoor zag de sterke Van den Heuvel een spectaculaire halve finale uit zijn handen glippen.

Halve finale 2:

Henrico van de Poll – Pino jr van Doornik 2-0

Pino had zich niet ingesteld op een volgende ronde en gaf zich makkelijk gewonnen. Henrico was scorend sterk en gaf Van Doornik amper kans op een dubbel.

Finale:

Bastiaan Florijn – Henrico van de Poll 1-2

Even werd gedacht dan Van de Poll zijn finale plaats had te danken aan een tegenstander die niet thuis gaf. Maar niets bleek minder waar want Van de Poll vloog in de finale uit de start blokken en kwam op 1-0 voor. Toen was het de beurt van Florijn die alle zeilen bijzette en op gelijke hoogte kwam. In een laatste en beslissende leg was het Florijn die faalde op de dubbels en Van de Poll de kans gaf om terug te komen, die kroonde zich via madhouse tot winnaar van de avond.