Ronde 2: Scheepsrecht voor Julsing

Een groot aantal darters zette afgelopen vrijdag een joker in tijdens de tweede ronde van de Hoevelaken Darts Masters. Desondanks werd de competitie na een lange corona pauze toch nog hervat met 3 poules.

Na weken van quarantaine leken de HDO leden vooral behoefte te hebben aan een stukje ontspanning. Een ieder deed dat op zijn manier maar het grootste deel van de afwezigen neemt de zon dit weekend tot zich op Playa del Groos, waar het alternatieve Zwarte Cross festival plaatsvindt. Door de dunne bezetting roken outsiders hun kansen.

Poule 1

Martijn Storm kon na zijn arm operatie meteen vol aan de bak, in poule 1 trof hij naast Noordzij en Willemsen ook debutant Geert Teeuwissen. De voor de HDO nog onbekende speler speelt ook competitie wedstrijden en stond daarom hoog aangeschreven. Storm echter liet zich niet imponeren en veegde Teeuwissen met 3-0 van de baan. Gaande de avond ging de storm liggen, gelukkig voor Willemsen die hierdoor de poule wist te winnen. Noordzij stelde opnieuw teleur en eindigde als laatste.

Poule 2

Marcel “The Pirate” van den Berg schatte zijn kansen het grootst in door het spelen van een mentaal spel. En dat zag hij goed want Van den Heuvel (Sven) en De Jong, twee van de meest ervaren spelers, hadden de grootste moeite hun concentratie vast te houden. Joost van den Heuvel bleef stoïcijns en versloeg The Pirate met 3-0 maar ontspande te veel toen hij een wedstrijd later tegen De Jong moest gooien voor groepswinst. Door nu zelf met 3-0 te verliezen eindigde hij als tweede maar met voldoende punten om als beste nummer 2 door te gaan. Bovendien gaf Joost zijn avond glans door tegen Sven van den Heuvel 89 uit te gooien met een dubbele bull checkout.

Poule 3

In poule 3 zorgde Timmerman voor behoorlijk wat onrust, zijn scores slingerde tussen de 20 en 30 in maar op de dubbels was hij dodelijk. De Boer en Geijtenbeek wisten zich niet te wapenen tegen de comebacks van The Hammer en hoorde zijn bekende oerkreet “ja, ja hij doet het” meermaals voorbij komen. Net als in speelronde 1 bleef Julsing ongeslagen en won wederom de poule.

Halve finale 1:

Willemsen – De Jong 2-0

Door het regelmatig gooien van een triple nam De Jong tot twee keer toe een royale voorsprong op zijn opponent. Maar dat darten word beslist op het gooien van de dubbels werd door Willemsen eens te meer bewezen. Met 2-0 plaatste hij zich voor de finale.

Halve finale 2:

Van den Heuvel (Joost) – Julsing 0-2

De 3-0 nederlaag tegen De Jong bleef mentaal door werken bij Van den Heuvel, ook in de halve finale wist hij zijn draai niet te vinden. Julsing die deze avond al meerdere wedstrijden met werkdarts had weten te winnen vocht zich ook nu naar een voorsprong. En ook de laatste en beslissende leg wist Julsing op fortuinlijke wijze te winnen.

Finale:

Julsing – Willemsen 2-1

De finale van een Masters speelronde was voor beide heren bekend terrein. Voor zowel Julsing als Willemsen was dit de derde kans op een eindzege. Dat voor deze finale drie maal scheepsrecht zou gelden stond dus vooraf al vast. Willemsen die net als in de halve finale scorend zijn meerdere moest erkennen kwam snel op een 1-0 achterstand. Maar het gooien van die tweede en beslissende dubbel viel voor Julsing niet mee en dus kwam Willemsen op 1-1. Toch kon Swoosh het tij niet keren en zag hoe Julsing er met de bokaal vandoor ging. Met deze overwinning neemt Julsing de leiding in het algemeen klassement.