De spanning is terug

Ronde 6: De spanning is terug

Door de afwezigheid van Timmer kon Willemsen afgelopen vrijdag jacht maken op de koppositie.

De afwezigheid van Florijn was voor Van den Hoeven de ideale mogelijkheid om zich in de top 3 te voegen.

Ook Niels Kok, Pulle en Donselaar hadden zich afgemeld. Waardoor bij een goed resultaat een top 10 notering weer in beeld komt voor spelers als Van de Poll, Schreuders en Van der Gugten.

Poule 1

Het mooiste affiche van de poule en misschien wel van de avond was ook direct de eerste wedstrijd, Willemsen – Van den Hoeven. Maar Van de Hoeven die zijn eerste pijlen van de dag gooide was niet opgewassen tegen zijn opponent die ‘s middags al had warm gedraaid, uitslag 3-0. Willemsen wist dat zijn flitsende start het begin kon zijn van een hele goede avond. En dat gebeurde, ook debutant Storm, Timmerman en Van den Heuvel werden met 3-0 verslagen. Timmerman kreeg nog wel een aantal kansen op een dubbel. Het spannendste moment van poule 1 zat hem in de staart. Storm en Van den Heuvel streden in een onderling duel om plek 3. Met een 1-1 stand leek Storm aan het langste eind te trekken. Maar Van den Heuvel herpakt zich en won alsnog met 2-1 en eindigde zo op onderling resultaat boven Storm.

Willemsen (14)
Van den Hoeven (8)
Van den Heuvel (4)
Storm (4)
Timmerman (2)

Poule 2

De enige top 10 speler in poule 2 was Maarten Julsing. Ook gezien zijn vorm was er niemand die twijfelde of Julsing groepshoofd zou worden. Met 9 punten uit zijn eerste 3 wedstrijden zag het er zelfs naar uit dat hij op gelijke hoogte zou komen met Willemsen (13 punten). Henrico van de Poll dacht daar alleen anders over. Ook hij had zijn eerste 3 wedstrijden gewonnen maar deed dat minder overtuigend, allen 2-1. Daardoor was een spectaculaire 2-1 overwinning op Julsing niet voldoende om hem op de ranglijst voorbij te gaan. Ongeslagen maar met 2de plaat in de groep zal Van de Poll met een dubbelgevoel op de avond terug kijken. Buis behaalde net als tijdens zijn vorige deelname 6 punten. Pepijn had al zijn zinnen gezet op en overwinning tegen zijn broer. Het duel tussen de Bezembinders ging gelijk op, tot in leg 3 het doek viel voor Pepijn.

Julsing (11)
Van de Poll (9)
Buis (6)
F. Bezembinder (4)
P. Bezembinder (1)

Poule 3

De zwaarste poule van de avond bestond uitsluitend uit subtoppers. Als laagst geplaatste spelers was Schreuders de under dog. Het zag er naar uit dat de vorm van de dag de winnaar zou bepalen. Met de vorm van De Haas leek het wel goed te zitten, hij kwam snel op 2-0 kwam tegen De Jong. Maar ook hij bleek kwetsbaar toen beide heren op ‘mad house’ stonden en De Haas pas na 15min dubbel 1 wist te vinden. De eerste 3-0 nederlaag van De Jong was niet de enige klap die hij te verwerken kreeg. Met een riante voorsprong zag De Jong hoe Van Dijk via een 113 check alsnog een punt wist te pakken. Tegen Schreuders zetten De Jong 34 weg op D16 ipv te checken met D17. Schreuders strafte de keuze genadeloos af en gooide twee keer singel 20 en sloot af met bullseye. Maar Schreuders nam geen genoegen met alleen spektakel en sloot de wedstrijd als winnaar af. Voldoende om boven De Haas te eindigen was het niet. Alleen Van Eijs wist de groepswinnaar te verslaan.

De Haas (10)
Schreuders (6)
De Jong (6)
Van Eijs (5)
Van Dijk (4)

Poule 4

Alle spelers uit poule 4 samen wonnen tot nu toe 29 legs. Ter vergelijking dat is 1 leg meer als Walter “the Wall” Pulle die op de 11de plaats staat. Kanttekening is wel dat Wernsen nog geen wedstrijd speelde. Maar dat er een verrassende winnaar zou komen stond vast. John Kok en Wernsen speelden twee keer tegen elkaar. De ervaren Kok had het verschil kunnen maken tegen een debuterende Wernsen maar hij verzaakte, de twee hielden elkaar in evenwicht (2-1, 1-2). Hierdoor was Wernsen na Donselaar en Geurtsen de 3de debuterende groepswinnaar.

Wernsen (9)
Van der Gugten (7)
John Kok (7)
Withaar de Jong (2)

Halve finales

Julsing – De Haas 1-2
Willemsen – Wernsen 2-1

Finale

De Haas – Willemsen 3-0

Nieuwe koploper

Willemsen verloor weliswaar de finale maar met 14 punten was hij de grote winnaar van de avond. Bovendien was dit punten aantal ruim voldoende om de koppositie van Timmer over te nemen. Timmer stond al sinds 12 april bovenaan. Ook als we kijken naar de 5 beste resultaten komt Willemsen met 62 punten net 1 punt boven Timmer.