Ronde 6: Teeuwissen wint, Willemsen en Kok toch tevreden

Qua opkomst ging ook speelronde 6 gebukt onder het succes van de StayHome League of Darts. Bij de afwezigheid van de camera’s verkiezen veel darters comfort boven het verdrijven van top sport. Zo verkoos Robert Withaar de Jong een avondje op de sofa boven een avondje aan de oche, hand en span diensten bleven daarbij niet buiten beschouwing.

Poule 1

In poule 1 werd de toon al vroeg gezet toen Julsing tegen De Jong mocht aanleggen. De rivalen van weleer stemde het publiek teleur en dat kwam met name omdat De Jong gebukt ging onder zijn prestatiedrang. Julsing die de klassieker met winst wist te beëindigen kende verder een moeizame avond op de dubbels. Tegen. “prins” William zelfs zo moeizaam dat hij zijn meerdere moest erkennen. Profdarter Geert die zich tot nu toe verschool achter materiaal pech was dit keer scherp en eindigde dankzij zijn goede checkouts als eerst in de poule. Marcel van den Berg had een sta in de weg voor Julsing kunnen zijn tijdens zijn opmars richting de halve finales maar “The pirate” verzaakte een 1-0 voorsprong te verzilveren.

Poule 2

Op de sociale kanalen had Aron Kok vooraf gaande de avond zijn overtuiging op succes te kennen gegeven. En terecht zo bleek, de door Jumbo gesponsorde darter moest in eerste instantie zijn meerdere erkennen in Noordzij maar zette daarna outsider Van den Heuvel opzij met 2-1. Een prestatie van formaat want Van den Heuvel was in bloedvorm, alleen deed hij zich zelf te kort op de uitworpen. Toch behaalde hij voldoende punten om een halve finale plaats veilig te stellen. Een schitterde 112 finish kwam hem daarbij goed van pas. Dennis Willemsen won in poule 2 al zijn wedstrijden: “Dit was zo’n avond dat je er moet staan en dat deed ik.” Richard Timmerman kende te veel afleiding van de volop aanwezige volleybal vrouwen en kwam helaas niet verder dan een teleurstellende laatste plaats.

Halve finale 1

Willemsen – Julsing 2-0

Het bleek de valkuil voor Julsing gister avond, het missen van de dubbels. De man uit ‘t Veen gooide niet eens zo slecht maar liet simpel weg te veel kansen liggen en zo kon Willemsen de wedstrijd eenvoudig met 2-0 beslissen.

Halve finale 2

Geert die normaliter voor de Nerderlandse bond uit komt kenden tot nu toe een moeizaam start. Zelf zijn prof licentie werd even in twijfel gebracht. Maar gister avond kwam aan al deze twijfel een einde toen Teeuwissen zich zelf bewees tegen Van den Heuvel. Vooral afzwaaiers (zelfden 1 of 5) maakte hij het verschil. De 2-0 score of het bord was wat dat betreft niet misleidend.

Finale

De man die tot nu toe vooral zijn mond had laten spreken, Geert Teeuwissen, haalde vrijdag avond zijn gram. Na een zeer sterke halve finale legde hij ook Willemsen het vuur aan de schenen. “Swoosh” die ieder punt maar al te graag aan zijn totaal toevoegde had er aardig de p in en kwam verdient terug tot 1-1. Maar zoals gezegd was het gister avond de dag van profdarter Geert die zijn naam ten goede deed en de avond met tops beëindigde. Toch is Willemsen tevreden want zijn finale plaats leverde voldoende punten op om de leiding van De Jong over te nemen.