Spanning overwonnen op speeldag 3

Spanning overwonnen op speeldag 3

Ook op speeldag 3 stonden er weer 2 wedstrijden op het programma. Namens Café Lobbes, hofleverancier van de StayHome League, kwamen Withaar de Jong en Van Doornik in actie. Tegen respectievelijk Van der Gugten en Julsing. Wederom wedstrijden met gelijke kansen. Verwacht werd dat spanning de doorslag zou geven. Met name Withaar de Jong en Julsing leken hier mentaal onder te leiden.

Withaar de Jong – Van der Gugten

Van meet af aan zat het tempo goed in de wedstrijd. Dit kwam met name doordat er weinig uitschieters waren in de 1 en 5, een specialiteit van Wilmar “Woodpecker”. Één hoge score per leg kan in dit soort wedstrijden het verschil maken. Het was Withaar de Jong die de spanning de baas bleef en wederom liet zien een goede tv-darter te zijn. Hij wist tot 2 keer toe Van der Gugten voor te blijven en snel te finishen. Bijna gooide hij de maximale score van 180. Eindstand 2-0.

Julsing – Van Doornik

Julsing mocht de wedstrijd beginnen maar deed dat niet overtuigend, hier maakte Van Doornik dankbaar gebruik van. Zijn snelle voorsprong was door een technische storing niet waarneembaar maar in leg 2 kreeg hij wederom de kans om voor het oog van de camera uit te gooien, dit keer voor de wedstrijd. Julsing werd gespaard en ondanks dat de speler van de Wiekwerpers zijn draai nog altijd niet had gevonden kwam hij op gelijke hoogte. Ook in de beslissende leg werd die draai niet gevonden maar het gemiddende van Van Doornik zakte ver terug. Nu was het Julsing die vanaf 75 voor de wedstrijd kon gooien. De spanning op zijn werparm leek eindelijk onder controle en met de hoogte check van het toernooi besliste hij de wedstrijd.

TOTO

Voor André van de Bunt waren de winnaars geen verrassingen. Alleen had hij rekening gehouden met een leg-je voor Van der Gugten. In de TOTO gaat hij nog altijd stevig aan de leiding.