Speciale laatste speelronde

Speciale laatste speelronde

Komende vrijdag staat de laatste speelronde van de Hoevelaken Darts Masters op het programma, tevens zal dan de beslissing vallen.

Zowel Dennis Willemsen als Bastiaan Florijn hebben 12 punten nodig om op gelijke hoogte te komen met Arjan Timmer. Wel zijn zij afhankelijk van het resultaat van Timmer. Voor ieder punt dat Timmer boven de 10 komt zullen ook Willemsen en Florijn een extra punt moeten pakken.

De absolutie climax van de competitie word aangeduid als “Close to The Heat”, een verwijzing naar Timmer’s bijnaam. De HDO wil collega darters, fans en familie faciliteren in het mee beleven van dit slot stuk. Dit kan via een live stream die om 22:00 beschikbaar komt om www.dartshoevelaken.nl. In Café De Slag zal het spektakel zowel vanuit de zaal als op groot scherm te zien zijn.

Programma:

19:30 – Loting

Vanaf een speciaal opgezet podium zal Milan van den Hoeven met iemand uit het publiek de loting verzorgen.

20:00 – Groepsfase

Net als de overige speelronde zullen er poules gespeeld worden. Met behoud van de laatste wedstrijd van Timmer, Willemsen en Florijn. De bekende halve finales en finale, voor de eer, komen dit keer te vervallen.

22:00 – “Close 2 The Heat”

Na de groepsfase worden darters en publiek verzocht naar de hoofd baan te komen. Hier zullen in nader te bepalen volgorde de laatste wedstrijd van Timmer, Willemsen en Florijn worden afgewerkt. Alle wedstrijden worden vooraf gegaan met een walk on (ook tegenstanders). Als de groepsfase geen winnaar van de speelronde heeft aangewezen dan zal de beslissingswedstrijd ook op de hoofd baan gespeeld worden. Eindigen er twee spelers gelijk in het eindklassement dan zal er ook nog een finale gespeeld worden. In 3 tot 5 wedstrijden zal dus de beslissing vallen, Jeroen van Dijk en Andrew Vincent zijn referee en mastercaller.

+/- 24:00 – Prijsuitreiking

Het tijdstip waarom de prijsuitreiking zal plaats vinden is afhankelijk van de daarvoor te spelen wedstrijden. Maar de winnaar zal op het podium zijn prijs in ontvangst nemen.