Spelformat Hoevelaken Open

Spelformat Hoevelaken Open

Het spelformat voor aanstaande zaterdag staat vast. De puntentelling in de groepsfase kent een kleine wijziging ten opzichten van de Hoevelaken Darts Masters.Het aantal overwinningen wordt meer beloond, iets waar met name André van de Bunt en Henrico van de Poll voor pleite.

Groepsfase

Legs worden gespeeld vanaf 301, best of 4 legs. Bij een 3-0 stand is de wedstrijd beslist en hoeft de laatste leg niet uitgespeeld te worden. Mogelijke uitslagen zijn dus 3-0, 3-1, 2-2, 1-3 of 0-3. Een overwinning is goed voor 2 punten, een gelijkspel leverd beide koppels 1 punt op.

Wanneer 2 koppels met een gelijk punten aantal eindigen in de poule word er in onderstaande volgorde naar de volgende criteria gekeken:

Punten
Legsaldo
Aantal overwinningen
Onderling resultaat
Aantal legs voor

De nummers 1, 2 en 3 uit iedere poule gaan door naar de 8ste finale. Ook de beste nummer vier (bepaald via boven staande criteria) zal zich bij de laatste 16 voegen.

Knockout fase

Vooralsnog word in de knockout fase het gespeeld om het onderstaande aantal legs, allen vanaf 301. Dit is echter onder voorbehoud. Tijdens het toernooien kunnen hier nog wijzigingen in aangebracht worden.

8ste finale: beste of 5 (3 legs winnen)
kwartfinale: beste of 5 (3 legs winnen)
Halve finale: beste of 7 (4 legs winnen)
Finale: best of 9 (5 legs winnen)