StayHome League van start met nieuw concept

Tijdens de 8ste en laatste speelronde van de Masters fungeerde Rick van de Pol als gastheer. Een rol de hem goed beviel want nadat de laatste pijl gegooid was pakte Rick de microfoon op en richtte zich tot het publiek (zie video).

Euforisch en bovendien aangemoedigd door het alcohol promillage in zijn lichaam trok Rick de stoute schoenen aan en gaf te kennen alles op alles te zetten om het WK darts binnen te halen. Aanvankelijk leken de woorden voor het land der fabelen bestemd, maar niets bleek minder waar.

Het binnen van het WK, is helaas niet gelukt. Maar het initiatief van Rick inspireerde de HDO zodanig dat ze contact zochten met de bareigenaar. Ook Robert Withaar de Jong van Café Lobbes mengde zich in de contactwisselingen. Alle ambities werden op tafel gegooid met als resultaat een vernieuwd concept van de StayHome League of Darts.

StayHome League II

Het toernooi zal er als volgt uit gaan zien: Bij de HDO aangesloten darts clubs kunnen teams van minimaal 3 spelers inschrijven. Een loting zal bepalen welke teams het tegen elkaar opnemen, een confrontatie houdt in dat teams 2 singel en 1 koppel wedstrijd tegen elkaar spelen. Afhankelijk van het aantal deelnemende teams zal het waarschijnlijk gaan om een dubbele confrontatie waarbij het thuisspelende team gastheer is. Er wordt niet zoals tijdens de eerste StayHome League vanaf de eigen locatie gespeeld. Onderling wordt er al gesproken over de ‘Davis Cup’ van het darten.

Teams kunnen zich melden via hun clubs Café Lobbes, Café ’t Kreugje of De Wiekwerpers. Clubs die zich aan willen sluiten kunnen zich melden bij de HDO, wel dienen zij over een eigen stadion te beschikken, waar uit teams ontvangen kunnen worden. Het toernooi zal medio januari van start gaan, dus wacht niet te lang met aanmelden.