StayHome League verliest twee characters

StayHome League verliest twee characters

Veel iPads en telefoons in Hoevelaken en omgeving waren gisteravond afgestemd op het YouTube kanaal van de HDO. Hier werden de laatste wedstrijden in achtste finales van de StayHome League of Darts uitgezonden. Na de uitschakeling van Bob Noordzij was de hoop voor D.C. Kruiskamp gevestigd op Aron Kok en Coen Bos. Voor The Goliaths was Henrico van de Poll de laatste troef. De Jong kon na Julsing de 2de Wiekwerper worden die zich bij de laatste 8 voegt.

Een grote deel van de kijkers stemde speciaal af voor de heren van Kruiskamp. De smaakmakers verschenen aan de oche in vel gekleurde jasjes en pruiken met een matje in de nek. Het deed ons denken aan News Kids Turbo.

Aron Kok – Henrico van de Poll

Een ongenodigde gast op de WiFi verbinding van de studio zorgde voor wat ruis op de lijn maar via het commentaar was goed te horen dat beide heren niet sterk begonnen. Het duurde 57 pijlen voor de eerste dubbel werd gevonden, Van de Poll was de gelukkige. In de tweede leg ging het niveau wat omhoog. Dat moest ook wel want de gemiddeldes van 16,42 van Van de Poll en 17,26 van Kok lagen ver onder het toernooi gemiddelde dat rond de 40 ligt. De kijkers werden wel beloond met een 74 check van Henrico. Hij won hiermee zijn eerste ronde partij.

Coen Bos – Edwin de Jong

Met de uitschakeling van Kok lag het lot van D.C. Kruiskamp nu volledig in handen van Bos. De Jong zag hoe zijn tegenstander ongelofelijk sterk begon en kwam er scorend niet aan te pas. Bos had de eerste leg met een gemiddelde boven de 50 kunnen afsluiten maar miste enkele pijlen op de dubbel. Door zijn riante voorsprong kwam hij in alle rust via dubbel 5 op een 1-0 voorsprong. Ook in de tweede leg zette Bos zijn sterke spel voort en begon zijn eerste beurt met 85 gevolgd door een 95 score in beurt twee. Wederom had De Jong scorend het na kijken maar hij greep zijn aller laatste kans en kwam via D16 op 1-1. Ook in de beslissende leg liet de speler van D.C. Kruiskamp het beste spel zien. Vanaf 28 mocht hij gaan gooien voor de wedstrijd terwijl De Jong pas halverwege was. Maar op het moment suprême verloor Bos zijn innerlijke rust en gaf De Jong de kans om via 77 de wedstrijd te beslissen. De Jong gooide de hoogste checkout van het toernooi en dus verloor het toernooi gister avond twee characters.