’t Kreugje pakt groots uit

Sinds de lockdown schieten de cafés als paddenstoelen uit de grond. Niet zelden gaat dit gepaard met de oprichting van een darts team. Zo maakte de HDO begin maart de oprichting van Dartsvereniging SK bekend. En enkele weken geleden schreef Rick van de Pol ’t Kreugje officieel in bij de HDO. Afgelopen weekend was de officiële opening van Bier Plezier Darts Club ’t Kreugje. En de vereniging pakte groots uit.

Het rommelde onderling al tijden binnen DC Kruiskamp. De Hoevelakense delegatie van het team, bestaande uit Joost, Bob en Aron haalde veel spel plezier uit het drinken van bier. En dit leidde tot controverse binnen de ploeg. Ook dat het drietal zich met regelmaat in het illegale uitgaanscircuit van Hoevelaken begaf werd niet altijd in dank afgenomen. Met name Ruitenbeek die sportinstructeur van beroep is vond een dergelijke levensstijl moeilijk te verkroppen. Zeker in combinatie met topsport.

De berichten gingen ook Rick van de Pol uitbater van ’t Kreugje niet ongemerkt voorbij. Het drietal komt met regelmaat een glaasje ‘quarenta e tres’ in zijn zaak halen, als afsluiter van een avond doorzakken. Uiteindelijk waren het de mooi verpakte woorden van Robin Elverding dit het drietal wisten te overtuigen om een overstap te maken. Bob, Aron en Joost waren de laatste drie druppels voor Daan van de Woude om zijn camera definitief in de hoek te gooien en zijn talent voor scherpstellen elders tot bloei te laten komen.

Met de op papier sterke selectie was er afgelopen vrijdag genoeg reden om groots uit te pakken tijdens de opening. Uiteraard werd er met veel plezier bier gedronken, het nieuwe club logo werd gepresenteerd en als klapper van de avond was HDO legende Robert ‘The Warrior’ Withaar de Jong uitgenodigd om het op te nemen tegen Bob Noordzij. Geheel eerlijk was de strijd niet want The Warrior is nog herstellende van een blessure die hij opliep na een lelijke val van zijn mountainbike. Maar Noordzij kende geen mededogen en was absoluut niet van plan zich in te houden voor eigen publiek. Of The Butcher uiteindelijk heeft gewonnen is niet bekend omdat de score formulieren zoek zijn geraakt tijdens een nachtelijke fietsrit over de A1.