Teken van leven na lockdown

De laatste HDO wedstrijd dateert alweer van 19 september. Daarna werd de Darts Masters abrupt onderbroken door het sluiten van de horeca. En kon Willemsen, met 2 keer zilver en 1 keer brons op zak, de jacht op zijn eerste hoofdprijs voorlopig in de ijskast zetten.

Het was Willemsen zelf die van dichtbij kon zien hoe de laatste pijl voor de lockdown het bord trof. Het was namelijk een goed gemikte pijl op D20 van Teeuwissen die Willemsen in de finale de das om deed. Niet deze nederlaag maar het stil vallen van de competitie viel het uithangbord van de HDO zwaar. “Ik heb sinds dien geen pijl meer aangeraakt. Ik ben weliswaar zelf een man van de Spa rood maar ook ik erken dat darten onlosmakend met het café verbonden is. Ik heb zelf een schitterde buitenbaan in mijn overkapping maar om daar alleen te staan gooien haalt het niet bij de ambiance van het sportcafé.” zo geeft hij toe.

Darten in een dip

Willemsen is niet de enige bij wie het darten op een zijspoor belandde. Enkele HDO leden concentreerde zich op een opvallende carrière switch. Van koerier in de brood en tarwe industrie, takken sorteerder, dieptereiniging specialist tot keukengigant het stil leggen van de horeca opende vele ogen. Wie een carrière move niet overwoog is Bob Noordzij, bij hem viel de lockdown dan ook rauw op z’n dak. “Op deze manier is er geen zak meer aan. Voetbal, darten, kaarten, bij vrienden langs, kortom bier drinken daar leefde ik voor. Wat heb je nu nog? Potje gamen, maar daar houdt het wel mee op.” aldus een gedesillusioneerde Butcher.

Ook de HDO website bood Noordzij geen uitkomst want maanden lang ontbrak ieder teken van leven. Het effect hiervan was direct zichtbaar in de verkoop cijfers van de dartwinkel van Henk van de Kleut. Tijdens de HDO oprichting zag de ondernemer zijn verkoop nog met 100% toenemen toen Godthelp een order van omvang plaatste. Maar nú heeft het stilleggen van de HDO activiteiten zijn zaak de kop gekost. Al met al een spijtige constatering.

De eerste tekenen van leven

Hoewel het virus nog niet op zijn retour is vertonen zich de laatste weken de eerste tekenen van leven. Op de sociale kanalen gingen er afgelopen week beelden viraal van Maarten “The Elf” Julsing die in uitstekende vorm verkeerde. Zo werden een 180-er en een 148 check op de gevoelige plaat vast gelegd.

Bij Café Lobbes bleven de deuren als horeca zaak uiteraard gesloten. Maar Pino Senior, vers terug van een stedentrip in Vathorst, werkte de afgelopen maand hard aan een verbouwing van het café. Met Withaar de Jong en Pino Junior werden de bouwplannen besproken. Pronkstuk van de verbouwing is een prachtig verlicht logo.

Het grootste nieuws is misschien wel de oprichting van een nieuwe dartsvereniging. De pandemie inspireerde Maikel Bakker tot het leven in een bubbel. In zijn woning in het Soesterkwartier kwam hij maanden lang niet verder dat het drinken van een kratje bier in zijn eigen voortuin. Wat in deze wijk overigens vrij gebruikelijk is. Met Van den Heuvel, De Boer, Metz en Van den Hoeven bevond Bakker zich in goed gezelschap. Met darten werden de dagen versleten en dit resulteerde in de oprichting van Dartsvereniging SK. Kijk voor meer informatie op de team pagina.

Hoop op versoepeling

Hoewel de HDO met het huidige pakket aan maatregelen geen enkele uitweg ziet om ook maar iets te organiseren wordt er gehoopt op kleine versoepelingen. Fysieke toernooien lijken van weg maar over een eventuele StayHome League II wordt al stilletjes nagedacht.