TerugblikAftermovie StayHome League

Terugblik/Aftermovie (video)

De onderhandelingen met Root voor het hervatten van de Masters draaien op volle toeren. Dit weekend zal daarover meer informatie naar buiten komen. Maar tot die tijd blikken we nog één keer terug op de finale dag van StayHome League.

Wie de uitslagen bekijkt zou denken dat De Haas eenvoudig naar de eind zege liep. Maar in de kwartfinale had De Haas het lastig tegen Julsing die zowel het hoogste toernooi gemiddelde (48,50) als hoogste checkout (101) gooide. Over de gehele finale avond genomen kwam De Haas wel boven dat gemiddelde (50,9) net iets meer dan Willemsen (49,26). Als Buis minder uitschieters in de 7 zou hebben had ook hij met gemak dit gemiddelde kunnen halen want Buis gooide 13 keer triple 19, evenveel als alle triples 19 en 20 van De Haas (9) en Willemsen (3) opgeteld, ook De Jong bleef hij daarmee voor (11). De triple 20 wist Buis overigens niet te raken.

De Haas bewees hiermee eens te meer een toernooi speler te zijn die zich niet laat verrassen. Op de juiste momenten haalt hij het maximale uit zich zelf naar boven en pakt rust daar waar het mogelijk is. Als hij die balans ook in competitie op zijn spel toe kan leggen zou een nummer 1 positie op de wereldranglijst weleens een kwestie van tijd kunnen zijn.

Een hoop theorie hier zijn de beelden!

Hieronder de korte versie voor de echte dartsliefhebber is via de onderstaande button ook de uitgebreide versie te bekijken.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=uYFL89O5yN4[/embedyt]