Terugblik Masters 2019

Vanavond zijn er 4 spelers de aanspraak maken op de titel Hoevelaken Darts Master. Voor De Jong, Willemsen en Jusling is poule winst voor 99% zeker voldoende voor de eindzege. Alleen Van den Heuvel is afhankelijk van de resultaten van zijn tegenspelers. Kortom een prachtige scenario om er een spannende dartsavond van de maken.

Echter zal het zonder publiek moeilijk worden om de sfeer van mei 2019 te benaderen. We blikken terug op die memorabele avond waarbij Arjan Timmer de eerste editie van de Hoevelaken Darts Masters op zijn naam schreef.

In de broeierige sfeer van Sportcafé De Slag begon Timmer die avond met 4 punten voorsprong op Bastiaan Florijn en 2 op Dennis Willemsen. Door een lood zware loting tegen Van den Hoeven, Van Eijs, Taat en Timmer zag Willemsen zijn droom al snel vervagen. Ook Timmer beet zich in die poule stuk op die sterke tegenstanders.

Op baan 4 winst Florijn nu wat hem te doen stond, 4 keer met 3-0 winnen. Timmer kon alleen maar toekijken en hopen op een slippertje. Deze kwam al vrij snel, toen Florijn een leg verloor van André van de Bunt. Maar diezelfde wedstrijd nog maakte “Gaucho” zijn fout goed door met een 116 check een bonuspunt te pakken. Na 3 wedstrijden en 9 punten lag het lot van Timmer in handen van Robert Withaar de Jong die in zijn laatste wedstrijd mocht aanleggen tegen Florijn.

Ook in die wedstrijd leek een 3-0 in de maak en Florijn kwam al snel op 1-0. Met nog 2 legs te gaan keek dartminnend Hoevelaken tagelbijtend toe hoe Robert “The Warrior” nog één keer alles op alles zette. De afloop is inmiddels bekend. De volgende beelden gingen de wereld over en brachten Withaar de Jong veel bekendheid als darter, met name in Eritrea.

Op een groot scherm in Sporthal Ridderspoor volgende fans uit Eritrea massaal de verrichtingen van hun held.