Voorbereidingen van start

Voorbereidingen van start

In verschillende cafés het huis gevestigde dart accommodaties zijn de voorbereidingen op het Hoevelaken Open van start gegaan.

Met name Café Lobbes lijkt het toernooi heel serieus te nemen. Gister kwamen de A- en B-selectie samen en speelde oefenwedstrijden als koppel en single. Pino jr. en Pino sr. (A-selectie) wisten Martin Schreuders en Robert Withaar (B-selectie) tot twee keer toe met 3-1 te verslaan. Dat is slecht nieuws want Café Lobbels reist uitgerekend met de B-selectie af naar het Hoevelaken Open. Een lichtpuntje is wel dat Schreuders in vorm verkeert en Pino jr. ondanks een 98 check wist te verslaan.

Opvallend is dat de strategieën van verschillende koppels behoorlijk uiteenlopen. Zo kozen Milan van den Hoeven en Sven van de Heuvel ervoor om zich samen voor de bereiden en niet met hun vaste koppelpartners. Van den Hoeven: “Verbinden is loslaten. Daarom hebben Sven en ik ervoor gekozen onze partners en pijlen links te laten liggen. Wij hebben ons onttrokken aan alle prikkels van de westerse samenleving en de rust opgezocht in Columbia. Darten is vooral een mentaal spel, ik heb mijn eigen ‘ik’ teruggevonden en ga daar zeker voordeel uit halen.”

Ook Jeroen van Dijk en Arjan Timmer volgde een individuele voorbereiding. Van Dijk viel buiten de top 10 tijdens de Masters en stelde daarmee vooral zich zelf teleur. De gefrustreerde darter stelde daarom een loodzwaar trainingsschema voor zich zelf op. De jonge Tim Vaarkamp ziet verbetering in zijn materiaal en kreeg voor zijn verjaardag een nieuw setje RvB pijlen.