Vrijdag 26 juni buiten darts

Vrijdag 26 juni buiten darts!

Eerder kwam naar buiten dat Root groen licht kreeg voor het hervatten van de indoor sporten darts en biljarts. Toch zijn er enkele voorwaarden die de herstart van de Masters er niet makkelijker op maken.

Binnen mag Root weliswaar 30 gasten ontvangen maar is het verboden om staand de avond door te brengen. Waardoor de vaste banen niet meer beschikbaar zijn. Ook op het terras is het verplicht te zitten maar wanneer de HDO zich met de mobiele banen naar het midgetgolf gedeelte begeeft kan darten als buiten sport worden gezien. Gemeente Nijkerk heeft hier inmiddels mee ingestemd.

Om de Masters te hervatten zal de HDO iig extra mobiele banen gereed moeten hebben. De organisatie gaat er vanuit dit binnen 2 weken voor elkaar te hebben. In de tussentijd zal 26 juni een eerste dart avond zijn. De HDO kan zo ervaring opdoen in het buiten darten en leren omgaan met de weersomstandigheden die daarbij een rol spelen. De avond zal op de zelfde wijze gespeeld worden als een speelronde van de Masters maar zal niet mee tellen voor de klassementen. Om 20:00 gaat de avond van start, onder voorbehoud van het weer.