Wat deelnemers kunnen verwachten

Komende vrijdag gaat de StayHome League II van start. De officiële reglementen zijn zojuist door de spelersraad goed gekeurd. Zijn er toch nog op- of aanmerkingen dan kunnen die schriftelijk via de whatsapp worden ingediend.

Een korte samenvatting

Het uitspelende team vertrekt met minimaal twee spelers naar het stadion van de thuisploeg. Besprek met de stadionhouder of je consumpties mee moet nemen of dat deze per tikkie betaald kunnen worden.

Daar spelen de teams een wedstrijd van 6 sets. 4 sets wordt er 1 tegen 1 gespeelt. En 2 sets worden als koppel gespeelt.

Bestaat een team uit twee spelers dan speelt ieder dus 2 setjes singel en 2 setjes koppel. Heeft een team meer spelers dan bepaald een team zelf wie het op stelt. De thuis ploeg heeft het voordeel om te zeggen welke spelers tegen elkaar spelen. Maar een speler mag maximaal 2 sets als singel spelen en mag als singel ook niet vaker dan 1 keer tegen de zelfde tegenstander spelen.

Voorbeeld: Een team kan bijv. niet alle 4 de singel partijen door Dennis de Haas laten gooien. Of Dennis de Haas 2 keer tegen Bob Noordzij laten gooien.

Het aantal gewonnen sets bepaalt de uitslag. Winst levert 2 punten in de groep op. Een gelijkspel 1 punt.

Kijk hieronder voor de uitgebreide reglementen.

Bekijk alle speeldata

Bekijk de uitgebreide reglementen

Bekijk de poules