Wie maakt de beste burgers

Wie maakt de beste burgers?

Nu het dart seizoen erop zit zoekt een groot deel van de pijltjes werpers zijn toevlucht in het BBQ-en. Maar liefst 3 teams op het Smoking Hot BBQ festival worden vertegenwoordigd door dartspelers.

Het festival vind vandaag plaats op de Brink in Hoevelaken. De HDO nam een kijkje om te zien wie er buiten het darten het best met de bull om kan gaan.

Geen wedstrijd

In het BBQ-en is het lastig oordelen, net als bij Formule 1 is de invloed van materiaal te groot om te spreken van een wedstrijd. Bovendien speelt smaak een te grote rol. Wij zetten onze ervaringen op een rij maar voor het beste oordeel moet je toch echt zelf naar de Brink!

The Flatpoint (Boute – Donselaar)

Als leek had ik het idee dat Jef & Co een stoomlocomotief ter decoratie hadden mee genomen. Maar bij navraag bleek de zwarte installatie hun BBQ te zijn. Voor € 3,50 bestelde ik mijn eerste hamburger. Deze werd binnen no time opgediend. Het broodje was aan de droge kant. Een gemiste kans zeker als je schoonmoeder in een bakkerij werkt. Het zelfgemaakte sausje maakte gelukkig een hoop goed. De burger zelf was goed op smaak. Ook de structuur was goed. Wel had de burger van mij iets meer doorbakken mogen zijn maar dat is mijn persoonlijke voorkeur.

Prijs: +
Presentatie: ++
Smaak: +++

New Heroes (Bunt – Van der Weerd)

Tussen al het BBQ geweld stonden Bunt en Van der Weerd. Gewoon met een Weber.

“Wij willen Jan met de pet inspireren met onze BBQ-kunsten. Dan kan je hier wel met toestel van een doezoe gaan staan maar dat vinden wij niet fair.” aldus het nuchtere BBQ-ers duo.

Speciaal voor de broodjes hadden de mannen een tafel model mee genomen. Het mag gezegd worden de broodjes zagen er goed uit en waren bovendien lekker knapperig. Voor € 2,- kreeg een keurig festival burgertje. Het vlees was iets te nat waardoor de burger niet mooi stevig was. De Weber had moeite om op temperatuur te komen dit zou weleens de oorzaak kunnen zijn.

Prijs: ++
Presentatie: +++
Smaak: +

Big Six (Kok – Geurtsen)

Ik moest even wacht voor de Green Eggs van Kok en Geurtsen klaar waren voor gebruik. Maar eenmaal op stoom krijg ik vrij vlot een klein broodje met daarop een hamburger. Geen toeters en bellen. Maar goed ook want het vlees was zo sterk van smaak dan het geen enkele toevoeging nodig had. Aan de diep rode kleur van het rauwe vlees kon je al afzien dat de heren alleen met top spul werken. In het bereiden lieten Kok en Geurtsen zien dat ze absoluut niet onder doen aan culinarist Ruud Jansen. En dat voor slechts € 1,50!

Prijs: +++
Presentatie: ++
Smaak: ++++

Einde oordeel

Over smaak valt niet te twisten maar wij zouden gaan voor het broodje hamburger van Kok en Geurtsen. Het is een kwestie van tijd tot de heren worden geboekt voor proef Amersfoort maar voorlopig zijn ze 12 juli nog gewoon te bewonderen in De Slag tijdens onze darts BBQ.